«Την ονειρεύομαι γυμνή να της πετούν περιττώματα»: Συγγνώμη της Sun για το άρθρο του Τζέρεμι Κλάρκσον για τη Μέγκαν Μαρκλ

«Την ονειρεύομαι γυμνή να της πετούν περιττώματα»: Συγγνώμη της Sun για το άρθρο του Τζέρεμι Κλάρκσον για τη Μέγκαν Μαρκλ Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Η βρετανική εφημερίδα Sun ζήτησε συγγνώμη σήμερα για το άρθρο του τηλεοπτικού παρουσιαστή Τζέρεμι Κλάρκσον για τη Μέγκαν Μαρκλ, τη σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι, το οποίο στις αρχές της εβδομάδας έσπασε κάθε ρεκόρ καταγγελιών στον οργανισμό δημοσιογραφικής δεοντολογίας της Βρετανίας.

«Εμείς στη Sun λυπούμαστε για τη δημοσίευση αυτού του άρθρου και ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη» ανέφερε η ανακοίνωση της εφημερίδας, διευκρινίζοντας ότι το κείμενο του Κλάρκσον αποσύρθηκε από τον ιστότοπο και το αρχείο της.

Στο άρθρο γνώμης, που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Κλάρκσον έγραφε για τη Μέγκαν: «Τη νύχτα, αδυνατώ να κοιμηθώ καθώς, ξαπλωμένος εκεί, τρίζω τα δόντια και ονειρεύομαι την ημέρα που θα την βάλουν να παρελάσει γυμνή στους δρόμους όλων των βρετανικών πόλεων ενώ το πλήθος θα φωνάζει «Ντροπή» και θα της πετάει περιττώματα».

Ο Ανεξάρτητος Οργανισμός Δεοντολογίας του Τύπου (IPSO) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έλαβε περισσότερες από 17.500 καταγγελίες για το άρθρο, τις περισσότερες που έχει δεχτεί ποτέ για οποιοδήποτε άλλο κείμενο από την ίδρυσή του το 2014.

Περισσότεροι από 60 βουλευτές υπέγραψαν μια επιστολή που συνέταξε η Καρολάιν Νόουκς, η πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας του κοινοβουλίου και απευθυνόταν στη διεύθυνση σύνταξης της Sun προειδοποιώντας ότι τέτοια άρθρα συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος μίσους και βίας κατά των γυναικών.

Το άρθρο του προκάλεσε σωρεία, αρνητικών, σχολίων ακόμα και από την ίδια την κόρη του Κλάρκσον, που διαχώρισε τη θέση της και δήλωσε πως «διαφωνεί κατά όλων όσων έγραψε» ο πατέρας της.

Στη δική του ανακοίνωση στο Twitter, την Δευτέρα, ο Κλάρκσον ανέφερε ότι «τρόμαξε με τον πόνο που προκάλεσε» και υποσχέθηκε ότι «θα είναι πιο προσεκτικός στο μέλλον».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM