«Την ονειρεύομαι γυμνή να της πετούν περιττώματα»: Συγγνώμη της Sun για το άρθρο του Τζέρεμι Κλάρκσον για τη Μέγκαν Μαρκλ

«Την ονειρεύομαι γυμνή να της πετούν περιττώματα»: Συγγνώμη της Sun για το άρθρο του Τζέρεμι Κλάρκσον για τη Μέγκαν Μαρκλ Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Η βρετανική εφημερίδα Sun ζήτησε συγγνώμη σήμερα για το άρθρο του τηλεοπτικού παρουσιαστή Τζέρεμι Κλάρκσον για τη Μέγκαν Μαρκλ, τη σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι, το οποίο στις αρχές της εβδομάδας έσπασε κάθε ρεκόρ καταγγελιών στον οργανισμό δημοσιογραφικής δεοντολογίας της Βρετανίας.

«Εμείς στη Sun λυπούμαστε για τη δημοσίευση αυτού του άρθρου και ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη» ανέφερε η ανακοίνωση της εφημερίδας, διευκρινίζοντας ότι το κείμενο του Κλάρκσον αποσύρθηκε από τον ιστότοπο και το αρχείο της.

Στο άρθρο γνώμης, που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Κλάρκσον έγραφε για τη Μέγκαν: «Τη νύχτα, αδυνατώ να κοιμηθώ καθώς, ξαπλωμένος εκεί, τρίζω τα δόντια και ονειρεύομαι την ημέρα που θα την βάλουν να παρελάσει γυμνή στους δρόμους όλων των βρετανικών πόλεων ενώ το πλήθος θα φωνάζει «Ντροπή» και θα της πετάει περιττώματα».

Ο Ανεξάρτητος Οργανισμός Δεοντολογίας του Τύπου (IPSO) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έλαβε περισσότερες από 17.500 καταγγελίες για το άρθρο, τις περισσότερες που έχει δεχτεί ποτέ για οποιοδήποτε άλλο κείμενο από την ίδρυσή του το 2014.

Περισσότεροι από 60 βουλευτές υπέγραψαν μια επιστολή που συνέταξε η Καρολάιν Νόουκς, η πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας του κοινοβουλίου και απευθυνόταν στη διεύθυνση σύνταξης της Sun προειδοποιώντας ότι τέτοια άρθρα συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος μίσους και βίας κατά των γυναικών.

Το άρθρο του προκάλεσε σωρεία, αρνητικών, σχολίων ακόμα και από την ίδια την κόρη του Κλάρκσον, που διαχώρισε τη θέση της και δήλωσε πως «διαφωνεί κατά όλων όσων έγραψε» ο πατέρας της.

Στη δική του ανακοίνωση στο Twitter, την Δευτέρα, ο Κλάρκσον ανέφερε ότι «τρόμαξε με τον πόνο που προκάλεσε» και υποσχέθηκε ότι «θα είναι πιο προσεκτικός στο μέλλον».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM