Τιμή ρεκόρ 1,4 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία για το εξώφυλλο του άλμπουμ του Αστερίξ «Ο Γύρος της Γαλατίας»

Τιμή ρεκόρ 1,4 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία για το εξώφυλλο του άλμπουμ του Αστερίξ «Ο Γύρος της Γαλατίας» Facebook Twitter
0

Το αυθεντικό εξώφυλλο του άλμπουμ των περιπετειών του Αστερίξ "Ο Γύρος της Γαλατίας" πουλήθηκε σήμερα σε δημοπρασία στο Παρίσι σε τιμή ρεκόρ, φτάνοντας το 1,4 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Drouot.


Το έγχρωμο εξώφυλλο, που φέρει χειρόγραφες αφιερώσεις των Ρενέ Γκοσινί και Αλμπέρ Ουντερζό προς τον σκηνοθέτη Πιερ Τσερνιά, είχε εκτιμηθεί στα 180.000-200.000 ευρώ. Το εξώφυλλο του άλμπουμ "Η Ασπίδα της Αρβέρνης", που αναμενόταν ότι θα πουληθεί σε παρόμοια τιμή, έπιασε τελικά 1.197.000 ευρώ.


Ο "Γύρος της Γαλατίας" δημοσιεύτηκε αρχικά σε συνέχειες στο περιοδικό Pilote, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο του 1963. Κυκλοφόρησε σε άλμπουμ από τον οίκο Dargaud & Lombard το 1965.


Το 2014, το ασπρόμαυρο εξώφυλλο του άλμπουμ "Ο μάντης" πουλήθηκε έναντι 193.500 ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Christie's.


Οι δημιουργοί του Αστερίξ ήταν στενοί φίλοι με τον Πιερ Τσερνιά, ο οποίος απεβίωσε το 2016 και μέρος της συλλογής του δημοπρατήθηκε σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Εργάτες από το Μπανγκλαντές πήγαν για δουλειά στη Ρωσία και κατέληξαν στον μέτωπο της Ουκρανίας

Αντέδρασαν και ζήτησαν να αποχωρήσουν, αλλά αξιωματικοί τους απείλησαν με φυλάκιση, σωματική κακοποίηση ή ακόμη και θάνατο, αν αρνηθούν να εκτελέσουν εντολές
THE LIFO TEAM
ΙΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / EE και Ινδία έκλεισαν «τη μητέρα όλων των συμφωνιών»: Ελεύθερο εμπόριο μετά από 19 χρόνια διαπραγματεύσεων

Η συμφωνία αφορά εμπορικές ροές μεταξύ της ΕΕ και της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου, με τις δύο πλευρές να συνδέουν το οικονομικό σκέλος με στενότερη συνεργασία σε τομείς ασφάλειας
THE LIFO TEAM