Θρίλερ με τη δολοφονία της Μαρινόβα: Ο 20χρονος ομολόγησε πως τη σκότωσε, αλλά αρνείται πως τη βίασε

Θρίλερ με τη δολοφονία της Μαρινόβα: Ο 20χρονος ομολόγησε πως τη σκότωσε, αλλά αρνείται πως τη βίασε Facebook Twitter
0

Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Βουλγάρας δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα ομολόγησε πως τη σκότωσε, αλλά αρνείται πως τη βίασε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα παραδοθεί σύντομα στη Βουλγαρία από τη Γερμανία, όπου είχε διαφύγει, όπως άλλωστε  ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική δικαιοσύνη, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο ύποπτος αρνείται ότι βίασε το θύμα και δηλώνει ότι δεν ήθελε να το σκοτώσει.

Η εισαγγελία της Τσέλε, στην Κάτω Σαξονία, ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος δεν αντιτίθεται στην έκδοσή του, η οποία θα γίνει σε 10 μέρες.

Ο 20χρονος «ομολόγησε  ότι διαφώνησε λεκτικά με το θύμα στις 6 Οκτωβρίου του 2018. Αυτός βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών και παραδέχθηκε ότι γρονθοκόπησε το θύμα στο πρόσωπο», συνεχίζει η εισαγγελία.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, στη συνέχεια αυτός «έριξε σε έναν θάμνο" τη νεαρή γυναίκα. Ωστόσο ο ύποπτος δηλώνει ότι δεν ήθελε να σκοτώσει το θύμα και αρνείται ότι το βίασε.

Θρίλερ με τη δολοφονία της Μαρινόβα: Ο 20χρονος ομολόγησε πως τη σκότωσε, αλλά αρνείται πως τη βίασε Facebook Twitter

Η μητέρα του 20χρονου δήλωσε χθες πως ο γιος της, τής είπε ότι είναι ένοχος. «Παραδέχθηκε ότι το έκανε ενώ ήταν μεθυσμένος και είχε πάρει πολλά ναρκωτικά», δήλωσε η Ναντέζντα Κρασιμίροβα, σε δημοσιογράφο του NOVA στη Γερμανία, όπου διαμένει. «Παραδέχθηκε και άρχισε να κλαίει μπροστά μου. Δεν είναι τέτοιος τύπος, δεν μπορώ να το καταλάβω», πρόσθεσε.

Ο ύποπτος, ένας Βούλγαρος ονόματι Σεβερίν Κρασιμίροφ, ίχνη από το DNA του οποίου εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος, συνελήφθη την Τρίτη στη Γερμανία βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του.

Το Γαλλικό Πρακτορείο είχε μεταδώσει για τον Κρασιμίροφ την εσφαλμένη πληροφορία ότι καταζητούνταν ήδη για φόνο και βιασμό, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται.

Ο Βούλγαρος γενικός εισαγγελέας δήλωσε προχθές Τετάρτη σε δημοσιογράφους ότι η υπόθεση που προκρίνουν οι ανακριτές είναι αυτή της μη προμελετημένης επίθεσης για σεξουαλική κακοποίηση του θύματος.

Η δολοφονία της 30χρονης Βικτόρια Μαρίνοβα, παρουσιάστριας στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN, προκάλεσε κύμα αγανάκτησης στην Ευρώπη με ορισμένους να καταγγέλλουν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε σχέση με τη δουλειά της, καθώς πρόσφατα είχε ασχοληθεί με κατηγορίες για διαφθορά επιχειρηματιών και εκλεγμένων.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς δήλωσε για τη δολοφονία της ότι «μια θαρραλέα δημοσιογράφος έπεσε αγωνιζόμενη για την αλήθεια και κατά της διαφθοράς».

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ καταδίκασε ωστόσο την Τετάρτη τα βιαστικά συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί:"μέσα σε μόνον τρεις ημέρες, διάβασα τερατώδη πράγματα για τη Βουλγαρία.

Στην πιο πρόσφατη κατάταξη των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του Τύπου η Βουλγαρία κατέλαβε την 111η θέση σε σύνολο 180, η οποία είναι μακράν η χειρότερη μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση κρίνει ότι οι εργαζόμενοι στην ερευνητική δημοσιογραφία στη χώρα αυτή υφίστανται πολλές μορφές πιέσεων και εκφοβισμού και βρίσκονται επίσης αντιμέτωποι με ολιγάρχες που έχουν μονοπώλιο στα μέσα ενημέρωσης και με αρχές που είναι ύποπτες για διαφθορά και για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Διαμάχη μεταξύ Νετανιάχου και στρατιωτικών για την εισβολή στη Γάζα

Διεθνή / Ισραήλ: Διαμάχη μεταξύ Νετανιάχου και στρατιωτικών για την εισβολή στη Γάζα

Η απόφαση του Ισραήλ να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς πλήρη κατοχή αποκαλύπτει τις εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Νετανιάχου και των στρατιωτικών ηγετών, σε μια κρίσιμη φάση του πολέμου
LIFO NEWSROOM