Τέσσερις Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης στη Συρία

Τέσσερις Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης στη Συρία Facebook Twitter
0

Τέσσερις ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Πέμπτη από έκρηξη νάρκης κατά τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής τους που κατευθυνόταν προς τη Χομς, στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται τον ρωσικό στρατό.

 

"Στις 16 Φεβρουαρίου, η έκρηξη μιας νάρκης που πυροδοτήθηκε από απόσταση προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ρώσων στρατιωτών (...) Άλλοι δύο τραυματίστηκαν, οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να τους σώσουν", σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας που διευκρινίζει πως το όχημά τους αποτελούσε μέρος μιας αυτοκινητοπομπής του συριακού στρατού που κατευθυνόταν στη Χομς και έγινε στόχος κοντά στην αεροπορική βάση Τίγιας.

 

To υπουργείο αναφέρει ότι εντός του αυτοκινήτου που ανατινάχθηκε βρισκόταν στρατιωτικοί σύμβουλοι. Το όχημα βρισκόταν περίπου 4 χλμ. από το αεροδρόμιο της πόλης Χόμς, όταν ο μηχανισμός πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό.

 

Από το Σεπτέμβριο του 2015, όταν η Μόσχα ξεκίνησε την επέμβαση στη Συρία,  έχει χάσει 26 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων πρόσφατων θυμάτων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρακτορείου TASS, με βάση τις δηλώσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM