Τέσσερις Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης στη Συρία

Τέσσερις Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης στη Συρία Facebook Twitter
0

Τέσσερις ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Πέμπτη από έκρηξη νάρκης κατά τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής τους που κατευθυνόταν προς τη Χομς, στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται τον ρωσικό στρατό.

 

"Στις 16 Φεβρουαρίου, η έκρηξη μιας νάρκης που πυροδοτήθηκε από απόσταση προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ρώσων στρατιωτών (...) Άλλοι δύο τραυματίστηκαν, οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να τους σώσουν", σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας που διευκρινίζει πως το όχημά τους αποτελούσε μέρος μιας αυτοκινητοπομπής του συριακού στρατού που κατευθυνόταν στη Χομς και έγινε στόχος κοντά στην αεροπορική βάση Τίγιας.

 

To υπουργείο αναφέρει ότι εντός του αυτοκινήτου που ανατινάχθηκε βρισκόταν στρατιωτικοί σύμβουλοι. Το όχημα βρισκόταν περίπου 4 χλμ. από το αεροδρόμιο της πόλης Χόμς, όταν ο μηχανισμός πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό.

 

Από το Σεπτέμβριο του 2015, όταν η Μόσχα ξεκίνησε την επέμβαση στη Συρία,  έχει χάσει 26 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων πρόσφατων θυμάτων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρακτορείου TASS, με βάση τις δηλώσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ