Ταϊλάνδη: Μήνυση σε τουρίστα μετά από αρνητικό σχόλιο στο Tripadvisor

Ταϊλάνδη: Μήνυση σε τουρίστα μετά από αρνητικό σχόλιο στο Tripadvisor Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Δίωξη ασκήθηκε σε βάρος ενός Αμερικανού υπηκόου στην Ταϊλάνδη, αφού ανήρτησε ένα αρνητικό σχόλιο στο Tripadvisor κατά ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος, η διεύθυνση του οποίου κατέθεσε μήνυση εναντίον του, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές της χώρας.

Εάν κριθεί ένοχος, ο Ουέσλι Μπέρνς, κάτοικος της Ταϊλάνδης, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως 2 έτη. Παρά την επιδημία του νέου κορωνοϊού, που έπληξε σφόδρα τον τουρισμό, οι Ταϊλανδοί και οι ξένοι υπήκοοι συνεχίζουν να παραθερίζουν στα παραθαλάσσια θέρετρα της χώρας, που έχουν σχεδόν αδειάσει, όπως το νησί Κο Τσανγκ, διάσημο για τις παραλίες του και τα τιρκουάζ νερά του.

Σε μια πρόσφατη διαμονή του στο συγκρότημα Sea View Resort, που βρίσκεται σε αυτό το νησί, ο Ουέσλι Μπερνς απογοητεύτηκε από την υποδοχή που του επιφύλαξαν και το γνωστοποίησε αυτό στο Tripadvisor. Σε ένα σχόλιό του, έγραψε ότι το προσωπικό ήταν «ψυχρό» και αντιδρούσε «σαν να μην ήθελε να βλέπει κανέναν» εκεί.

Η διεύθυνση του συγκροτήματος κατέθεσε μήνυση εναντίον του έπειτα από το συγκεκριμένο σχόλιο, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης Ταναπόν Ταεμσάρα, της αστυνομίας του Κο Τσανγκ. Ο Μπερνς ετέθη για σύντομο χρονικό διάστημα υπό κράτηση και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Η νομοθεσία στην Ταϊλάνδη για συκοφαντική δυσφήμιση προβλέπει ανώτατη ποινή 2 ετών κάθειρξης και πρόστιμο 6.300 αμερικανικών δολαρίων.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM