Πλέον τα ζευγάρια που παντρεύονται στην Αγγλία και την Ουαλία θα δηλώνουν και το όνομα των μητέρων τους στο πιστοποιητικό γάμου.

 

Έως τώρα το έγγραφο περιελάμβανε μόνο το όνομα του πατέρα της νύφης και του γαμπρού. Με αυτή την κίνηση διορθώνεται μια «ιστορική ανωμαλία», στο πλαίσιο των μεγαλύτερων αλλαγών του συστήματος που αφορά στους γάμους, από το 1837, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας.

 

Η αλλαγή αυτή έρχεται στο πλαίσιο της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του συστήματος δήλωσης των γάμων. Από σήμερα είναι στον «αέρα» ένα ηλεκτρονικό μητρώο, με το οποίο απαλείφεται η ανάγκη άντλησης πληροφοριών από έντυπα έγγραφα.

 

Έως τώρα, τα ζευγάρια δήλωναν τον γάμο τους σε μητρώα που βρίσκονταν σε ληξιαρχεία, εκκλησίες και άλλους θρησκευτικούς χώρους.

 

Με την κίνηση αυτή για τα ονόματα των μητέρων, η Ουαλία και η Αγγλία ευθυγραμμίζονται πλέον με την υπόλοιπη Βρετανία. Ήδη στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία τα ζευγάρια δήλωναν τα ονόματα και των δύο γονιών τους στο πιστοποιητικό γάμου. Το ίδιο ισχύει και για όσους κάνουν σύμφωνο συμβίωσης.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr