Τουλάχιστον 42 άμαχοι, μεταξύ αυτών και 19 παιδιά, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από πλήγματα του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών στη Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπου έχουν αυξηθεί οι θανατηφόρες επιδρομές, ανακοίνωσε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.


Δώδεκα γυναίκες είναι μεταξύ των θυμάτων των επιδρομών που έπληξαν πολλές συνοικίες της βόρειας Ράκα, όπου ο συνασπισμός στηρίζει την επιχείρηση μιας αραβοκουρδικής συμμαχίας εναντίον των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Την Κυριακή, τουλάχιστον 27 άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού σε μια κατοικημένη συνοικία της Ράκα.


Με τους νέους αυτούς νεκρούς, αυξάνονται σε σχεδόν 170 οι άμαχοι που έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες οκτώ ημέρες από τα πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού στην πόλη αυτή της Συρίας.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, υπάρχουν καθημερινά νεκροί μεταξύ των αμάχων από τις επιδρομές του συνασπισμού, ο οποίος υποστηρίζει από αέρος τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, μια αραβοκουρδική συμμαχία που επιχειρεί για την εκδίωξη του ΙΚ από τη Ράκα.


Μετά την τελευταία τους είσοδο στην πόλη στις αρχές Ιουνίου, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις εκδίωξαν το ΙΚ από σχεδόν το 60% της πόλης.


Ο διεθνής συνασπισμός τονίζει ότι λαμβάνει μέτρα ώστε να αποφεύγει να υπάρχουν νεκροί μεταξύ των αμάχων και από το 2014 έχει αναγνωρίσει την ευθύνη του για τον θάνατο 624 αμάχων από πλήγματά του, σύμφωνα με απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές του μήνα. Ωστόσο κάποιες οργανώσεις εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρότερος από τον πραγματικό.


«Το χειρότερο μέρος σήμερα στη Συρία είναι οι συνοικίες της Ράκα που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους», είχε δηλώσει την Πέμπτη ο Γιαν Έγκελαντ επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ στη Συρία.


Ο ΟΗΕ εκτιμά σε περίπου 25.000 τους άμαχους που είναι παγιδευμένοι στη Ράκα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr