Συρία: Περισσότεροι από 9.300 νεκροί από τις ρωσικές επιδρομές σε ένα χρόνο

Συρία: Περισσότεροι από 9.300 νεκροί από τις ρωσικές επιδρομές σε ένα χρόνο Facebook Twitter
1

Περισσότεροι από 9.300 άνθρωποι, εκ των οποίων 3.800 άμαχοι, σκοτώθηκαν από τις επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας στη Συρία από την έναρξη --πριν από ένα χρόνο-- της επέμβασης της Μόσχας που υποστηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2015, οι ρωσικές επιδρομές έχουν προκαλέσει τον θάνατο 9.364 ανθρώπων, εκ των οποίων 3.804 άμαχοι, 2.746 μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και 2.814 μέλη διαφόρων οργανώσεων ανταρτών και ισλαμιστών που πολεμούν το καθεστώς, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση που διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία και εδρεύει στη Βρετανία.

 

Νωρίτερα, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν είχε δηλώσει ότι "σχεδόν 10.000 άνθρωποι" έχασαν τη ζωή τους στις ρωσικές επιδρομές που διεξάγονται εδώ και έναν χρόνο.

 

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις τις τελευταίες ημέρες για παύση των επιδρομών της, κυρίως στην πόλη του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία, η Ρωσία δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις επιδρομές της για να στηρίξει τον σύρο σύμμαχό της μετά την εκπνοή, στις 19 Σεπτεμβρίου, μιας σύντομης εκεχειρίας που επιτεύχθηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 To μοναδικό παιδί της Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε επέμβαση

Διεθνή / To μοναδικό παιδί της Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε επέμβαση

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί μόλις δοθούν οι αναγκαίες άδειες και πως ο Αδάμ θα μεταφερθεί στην Ιταλία συνοδευόμενος από την θεία του και τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM