Συνταξιούχος δασκάλα σκότωσε τον σύντροφό της- Δηλητηρίασε τον καφέ του με αντιψυκτικό

Συνταξιούχος δασκάλα σκότωσε τον σύντροφό της- Δηλητηρίασε τον καφέ του με αντιψυκτικό Facebook Twitter
Η Τζούντι Τσερτς, 64 ετών, κατηγορείται ότι σκότωσε τον 55χρονο Λερόι Φάουλερ.
0

Μια 64χρονη συνταξιούχος δασκάλα από τη Μασαχουσέτη κατηγορείται για τη δολοφονία του συντρόφου της, καθώς φέρεται να έριξε κρυφά αντιψυκτικό στο ρόφημα που έπινε. 

Η Τζούντι Τσερτς κατηγορείται ότι σκότωσε τον 55χρονο Λιρόι Φάουλερ, ρίχνοντάς του μια θανατηφόρα δόση αιθυλενογλυκόλης σε ένα ρόφημα με γεύση καφέ που κατανάλωσε το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις αρχές.

Η αστυνομία θεωρεί ότι ο Φάουλερ δηλητηριάστηκε με αιθυλενογλυκόλη, μια ένωση που βρίσκεται συνήθως στο ψυκτικό υγρό του κινητήρα. Το αντιψυκτικό χρησιμοποιείται συχνά σε δηλητηριάσεις λόγω του γεγονότος ότι μπορεί να καταποθεί εν αγνοία του θύματος λόγω της σιροπιαστής υφής και της γλυκιάς γεύσης του.

Μπουκάλια που μοιάζουν γεμάτα με τη θανατηφόρα ουσία εθεάθησαν σε υλικό παρακολούθησης γύρω από το διαμέρισμα της Τσερτς, όπου ζούσε με τον Φάουλερ.

Συνταξιούχος δασκάλα σκότωσε τον σύντροφό της- Δηλητηρίασε τον καφέ του με αντιψυκτικό Facebook Twitter
Του έδωσε τη θανατηφόρα δόση αιθυλενογλυκόλης σε ένα ρόφημα με γεύση καφέ που του έφτιαξε το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου.

Ο Φάουλερ πέθανε δύο ημέρες αφότου εμφάνισε συμπτώματα δηλητηρίασης, κατά τη διάρκεια των οποίων πέρασε από τρία διαφορετικά νοσοκομεία. Ωστόσο, μετά από σχεδόν 48 ώρες, οι προσπάθειες των γιατρών απέτυχαν, με τον Φάουλερ να πεθαίνει στις 13 Νοεμβρίου.

Δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του NBC Boston αναφέρουν ότι ο Φάουλερ είχε πει σε «δύο μέλη της οικογένειας» πως πίστευε ότι η Τσερτς μπορεί να τον δηλητηρίαζε μέσω ενός ροφήματος καφέ που του έφτιαχνε συχνά.

Συνταξιούχος δασκάλα σκότωσε τον σύντροφό της- Δηλητηρίασε τον καφέ του με αντιψυκτικό Facebook Twitter
Η αστυνομία βρήκε ένα μπουκάλι αντιψυκτικού κοντά σε ένα μπουκάλι αθλητικού ποτού στο σπίτι της Τσερτς. Πιστεύουν ότι το χρησιμοποίησε για να δηλητηριάσει τον Φάουλερ.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας του Έσεξ ανέφερε ότι η Τσερτς κάλεσε ασθενοφόρο γύρω στις 8 το βράδυ για να αναφέρει ότι ο σύντροφός της δεν ένιωθε καλά.

Τα δικαστικά αρχεία αποκάλυψαν επίσης ότι η Τσερτς, κατά τις τελευταίες στιγμές του συντρόφου της, προσπάθησε να πείσει τους γιατρούς ότι θα έπρεπε να είναι πληρεξούσια για τα θέματα υγείας του. Οι γιατροί του νοσοκομείου Μπεθ Ίσραελ στη Βοστώνη, ωστόσο, αρνήθηκαν το αίτημα.

Ο γιος του Φάουλερ, που ονομάζεται επίσης Λιρόι, είπε αργότερα στην αστυνομία ότι η Τσερτς είχε κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής στο όνομα του πατέρα του πριν από περίπου ένα χρόνο.

Ο Λιρόι, που περιέγραψε τον πατέρα του ως έναν καλό άνθρωπο που «αγαπούσε τα παιδιά του και τα εγγόνια του»- παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι δεν έχει αποδείξεις για το φερόμενο συμβόλαιο. «Ήταν καλός άνθρωπος. Όχι τέλειος, αλλά ήταν καλός άνθρωπος», είπε.

Πρόσθεσε ότι η Τσερτς - η οποία κάλεσε ασθενοφόρο τη νύχτα της δολοφονίας, λέγοντας πως «ο φίλος μου πρέπει να έχει καταπιεί κάτι» - κάποια στιγμή εργάστηκε ως δασκάλα σε σχολείο, αλλά δεν διευκρίνισε πού.

Σε ανάρτηση στο Facebook της Τσερτς μετά την είδηση της σύλληψής της, ο Λιρόι, δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός άρθρου και έγραψε μια αινιγματική λεζάντα για την φερόμενη ως δολοφόνο του πατέρα του: «Οι γάτες βγήκαν από το τσουβάλι. Έπρεπε να μείνω σιωπηλός, αλλά όχι πια... ώρα για λογαριασμό!».

Συνταξιούχος δασκάλα σκότωσε τον σύντροφό της- Δηλητηρίασε τον καφέ του με αντιψυκτικό Facebook Twitter
Ο Φάουλερ φέρεται να «πηγαινοερχόταν» μεταξύ της Τσερτς και μιας δεύτερης γυναίκας.

Ο θετός γιος του Φάουλερ, εν τω μεταξύ, είπε στην αστυνομία ότι άφησε να εννοηθεί «από το πουθενά» ότι η Τσερτς τον δηλητηρίαζε μόλις δύο εβδομάδες πριν - κάτι που η αδελφή του θύματος Τάμι Καρμπόν, είπε ότι είχε απορρίψει ως αστείο.

Ο Φάουλερ έλεγε επίσης - σύμφωνα με τον θετό του γιο - ότι «ένιωθε καλύτερα» όταν δεν βρισκόταν στο σπίτι της Τσερτς, αλλά ότι βασιζόταν σε αυτήν για τα περισσότερα γεύματά του. 

Συνταξιούχος δασκάλα σκότωσε τον σύντροφό της- Δηλητηρίασε τον καφέ του με αντιψυκτικό Facebook Twitter
Μετά τη σύλληψή της, η Τσερτς είπε στην αστυνομία ότι είχε σχέση με τον Φάουλερ από το 2012.

Η Τσερτς συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης, αφού η νεκροψία διαπίστωσε ότι ο Φάουλερ δολοφονήθηκε και οι αστυνομικοί την έκριναν ως μοναδική ύποπτη της υπόθεσης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε, η Καρμπόν εκμυστηρεύτηκε στους αστυνομικούς ότι ο αδελφός της είπε ότι η Τσερτς μπορεί να μολύνει τα ροφήματα καφέ που του έφτιαχνε συχνά. 

Το προσωπικό του νοσοκομείου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα νεφρά του Φάουλερ παρουσίαζαν ανεπάρκεια λόγω δηλητηρίασης από αντιψυκτικό, γεγονός που ώθησε τα μέλη της οικογένειας να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Μετά τη σύλληψή της, η Τσερτς ανακρίθηκε από την αστυνομία και είπε στους αστυνομικούς ότι είχε σχέση με τον Φάουλερ από το 2012.

Φαινόταν επίσης εξοικειωμένη με την ιατρική ορολογία γύρω από την κατάστασή του, με έναν αστυνομικό να σημειώνει: «Τη ρώτησα πώς ήξερε τόσα πολλά για τη διάγνωσή του και δήλωσε ότι χρησιμοποιούσε συχνά το Google για να ψάχνει στο ίντερνετ»

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τους ισχυρισμούς της οικογένειας του πρώην της περί δηλητηρίασης, η Τσερτς συνέχισε να επιμένει ότι συνήθιζαν να παρακολουθούν μαζί ντοκιμαντέρ αληθινών εγκλημάτων και ότι αστειευόταν για τη δηλητηρίασή του. 

Συνταξιούχος δασκάλα σκότωσε τον σύντροφό της- Δηλητηρίασε τον καφέ του με αντιψυκτικό Facebook Twitter
Ο Φάουλερ φέρεται να έλεγε στους δικούς του, πως ένιωθε καλύτερα μακριά από το σπίτι της Τσερτς.

Κατόπιν έρευνας στο διαμέρισμα, η αστυνομία βρήκε ένα μπουκάλι πορτοκαλί αντιψυκτικού - χημικό σπρέι που χρησιμοποιείται για να λιώνει τον πάγο και το χιόνι από τα παράθυρα των αυτοκινήτων - κοντά σε ένα μπουκάλι αθλητικού ποτού. 

Η αστυνομία ερευνά  αν η Τσερτς έβαλε στο αθλητικό ποτό το αποψυκτικό. 

Στο τηλέφωνο της Τσερτς, οι αστυνομικοί είπαν ότι βρήκαν επίσης 13 βίντεο, όλα τραβηγμένα από τις 7:29 έως τις 7:59 π.μ. το πρωί της δολοφονίας. Το βίντεο φέρεται να δείχνει τον Φάουλερ να σφαδάζει στην κρεβατοκάμαρα. 

Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι η Τσερτς δεν προσέφερε «καμία ιατρική βοήθεια μέχρι τις 7:59 π.μ., όταν ρωτά τον Λιρόι αν πρέπει να καλέσει ασθενοφόρο και ο Λιρόι επιβεβαιώνει ότι θέλει».

Η υπόθεση βρίσκεται επί του παρόντος σε εξέλιξη. Το δικαστήριο όρισε την επόμενη ακρόαση της Τσερτς για τις 23 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε θα παραμείνει φυλακισμένη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία πραγματοποιούν ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο και η αυτοκράτειρα Μασάκο - Την Τρίτη θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν τους ο Βρετανός μονάρχης 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ