Συνωστισμός τάνκερ στην Τουρκία- Μετά την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Πλοίο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Δεκαεννέα τάνκερ παραμένουν αγκυροβολημένα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, καθώς τέθηκε σε ισχύ το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αργού πετρελαίου, καθώς η Άγκυρα ζητά νέες βεβαιώσεις για την ασφαλιστική κάλυψη των πλοίων, σύμφωνα με τους Financial Times.

Τα δεξαμενόπλοια είναι αγκυροβολημένα κοντά στα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, που συνδέουν τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας με τις διεθνείς αγορές.

Τέσσερα στελέχη της πετρελαϊκής βιομηχανίας δήλωσαν ότι οι τουρκικές αρχές ζήτησαν νέες διαβεβαιώσεις πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης για κάθε τάνκερ που βρίσκεται στα χωρικά ύδατα, σύμφωνα με τους Financial Times.  

Η G7, η ΕΕ και η Αυστραλία όρισαν στα 60 δολάρια το βαρέλι την ανώτατη τιμή για το ρωσικό αργό που μεταφέρεται διά θαλάσσης. Η Μόσχα προειδοποιεί ότι η κίνηση αυτή θα αποσταθεροποιήσει τις αγορές ενέργειες και δεν θα έχει αντίκτυπο στον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, Anadolu

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM