Συνεχίζονται για 5η μέρα οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ - Χίλαρι και Τραμπ δεν έχουν απευθύνει έκκληση να μπει τέλος

Συνεχίζονται για 5η μέρα οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ - Χίλαρι και Τραμπ δεν έχουν απευθύνει έκκληση να μπει τέλος Facebook Twitter
0

Διαδηλωτές σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ σχεδιάζουν να κατακλύσουν τους δρόμους και σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο.


Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί στην πόλη της Νέας Υόρκης και το Όκλαντ της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.


Χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές πόλεις της Αμερικής διαδηλώνουν αφότου έγινε γνωστό ότι στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου ο Τραμπ εξασφάλισε λιγότερες λαϊκές ψήφους, ωστόσο συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους στο σώμα των 538 εκλεκτόρων κι επομένως αναδείχθηκε στον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.


Οι κινητοποιήσεις είναι σε μεγάλο βαθμό ειρηνικές και οι πολίτες καταγγέλλουν τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά ο Ντόναλντ Τραμπ για περιορισμό της μετανάστευσης, καταγραφής των μουσουλμάνων αλλά και τις αναφορές σε βάρος του πρώην πρωταγωνιστή τηλεριάλιτι για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών.

Φωνάζοντας το σύνθημα «δεν είσαι ο πρόεδρός μου» και «η αγάπη νικά το μίσος», οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν χθες πορείες στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο και σε άλλες πόλεις, υποστηρίζοντας ότι ο μεγιστάνας απειλεί τα πολιτικά κι ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Συνεχίζονται για 5η μέρα οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ - Χίλαρι και Τραμπ δεν έχουν απευθύνει έκκληση να μπει τέλος Facebook Twitter

Οργανώσεις προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων παρακολουθούν και καταγράφουν τα περιστατικά βίας εναντίον μειονοτικών ομάδων μετά τη νίκη του Τραμπ, κάνοντας λόγο για επιθέσεις εναντίον γυναικών που φορούν ισλαμική μαντίλα ή γκράφιτι ρατσιστικού περιεχομένου, ακόμα και παρενοχλήσεις παιδιών από οικογένειες μεταναστών. Κάλεσαν τον Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει τις επιθέσεις.


Η Κελιάν Κόνγουεϊ, διευθύντρια της εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι είναι βέβαιη ότι πολλοί από τους διαδηλωτές είναι επαγγελματίες που πληρώνονται, αν και δεν παρουσίασε καμία απόδειξη που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της.


Υπονοώντας ότι οι πολίτες ακολουθούν δύο μέτρα και δύο σταθμά, η Κόνγουεϊ είπε επίσης στην εκπομπή του NBC "Meet the Press" ότι εάν η Χίλαρι Κλίντον είχε κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση και οι υποστηρικτές του Τραμπ διαδήλωναν, «όλοι θα είχαν φρικάρει ότι οι υποστηρικτές του δεν αποδέχονται το εκλογικό αποτέλεσμα».


«Είναι καιρός, πράγματι, ο πρόεδρος Ομπάμα και η πρώην υπουργός Κλίντον να πουν στους διαδηλωτές: «αυτός ο άνδρας είναι ο πρόεδρός μας» σημείωσε η ίδια στο NBC.


Ούτε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ούτε η υποψήφια των Δημοκρατικών έχουν απευθύνει έκκληση να μπει ένα τέλος στις διαδηλώσεις. Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε διαβεβαιώσει τον Τραμπ, κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη, ότι σκοπεύει να τον βοηθήσει να επιτύχει, «διότι εάν εσύ επιτύχεις, τότε η χώρα θα επιτύχει».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Διεθνή / Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Το Ισραήλ γνώριζε ένα λεπτομερές σχέδιο επίθεσης της Χαμάς πάνω από ένα χρόνο πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, με βάση έγγραφα και προειδοποιήσεις των μυστικών υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

«Το όχημα αυτό εκφράζει την αγάπη και την αλληλεγγύη της Αγιότητάς του για τους πιο ευάλωτους, τις οποίες δήλωνε σε όλη τη διάρκεια της κρίσης» στη Γάζα, δήλωσε ο Αντόν Σαφάρ, γενικός γραμματέας της Caritas Ιερουσαλήμ
LIFO NEWSROOM
Φιλόσοφος κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Διεθνή / «Φιλόσοφος» κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Ο Ιταλός δοκιμιογράφος Andrea Colamedici υποστηρίζει ότι το βιβλίο ήταν ένα «φιλοσοφικό πείραμα και μια παράσταση», όταν έγινε γνωστό ότι ο Κινέζος «συγγραφέας» δεν υπάρχει
LIFO NEWSROOM