ΤΩΡΑ!

Στην Άγκυρα την Τρίτη ο πρόεδρος της Παλαιστίνης, Μαχμούτ Αμπάς

Μέση Ανατολή: Στην Άγκυρα θα βρεθεί την Τρίτη ο Μαχμούτ Αμπάς Facebook Twitter
Φωτ: ΕΡΑ
0

Την Άγκυρα θα επισκεφτεί την Τρίτη ο πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμουτ Αμπάς, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Η ανακοίνωση της επίσκεψης του Μαχμούτ Αμπάς στην Άγκυρα, έγινε από το βήμα του Διπλωματικού Φόρουμ της Αττάλειας από τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Ριάντ αλ Μαλίκι. Σημειώνεται πως η συνάντηση θα γίνει την ώρα που η κατάσταση στη Μέση Ανατολή δεν έχει πάψει να εντείνεται.

Ο Ριάντ αλ Μαλίκι στην ανακοίνωση του ανέφερε τις καλές σχέσης που διατηρεί με την Τουρκία καθώς και την αλληλεγγύη που δείχνει η Τουρκία στον παλαιστινιακό λαό. Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος έκανε επίσης λόγο για ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς ενώ επίσης ευχαρίστησε την Τουρκία για την ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνει συνεχώς. 

Στον λόγο αναφέρθηκε στην εκτίμηση του πως οι ΗΠΑ, η μεγαλύτερη χώρα σύμμαχος του Ισραήλ θα αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης. «Με αυτόν τον τρόπο, ίσως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επανεξετάσει τη θέση του, αναθεωρήσει και επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τότε θα εξετάσουμε πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τη λύση των δύο κρατών» δήλωσε ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΚΟΥΒΑ

Διεθνή / «Να προσέχουν»: Γιατί ο Τραμπ απειλεί Κολομβία και Κούβα μετά την επίθεση στη Βενεζουέλα

Έκκληση από τον πρόεδρο της Κούβας, προς τις χώρες της Λατινικής Αμερικής να «συσπειρωθούν» απέναντι στις ΗΠΑ - «Κούβα και Βενεζουέλα, μία σημαία! Κάτω ο ιμπεριαλισμός!»
THE LIFO TEAM
New York Times: Η επίθεση Τραμπ στη Βενεζουέλα είναι παράνομη και ωθεί τις ΗΠΑ σε διεθνή κρίση

Διεθνή / New York Times: Η επίθεση Τραμπ στη Βενεζουέλα είναι παράνομη και ωθεί τις ΗΠΑ σε διεθνή κρίση

Αν υπάρχει ένα κυρίαρχο μάθημα από τις αμερικανικές εξωτερικές υποθέσεις του περασμένου αιώνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ότι η προσπάθεια εκδίωξης ακόμη και του πιο αξιοθρήνητου καθεστώτος μπορεί να χειροτερέψει τα πράγματα
THE LIFO TEAM