Στη δημοσιότητα η σοκαριστική ομολογία Βρετανού τραπεζίτη για τον βιασμό, τον βασανισμό και τη δολοφονία ιερόδουλης
EPA/JEROME FAVRE

 

Βίντεο με την ανατριχιαστική ομολογία του Βρετανού τραπεζίτη Rurik Jutting για τον βιασμό, τον βασανισμό και τη δολοφονία μίας ιερόδουλης, προβλήθηκαν κατά τη δεύτερη ημέρα της δίκης του. Ο 31χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία δύο γυναικών στο Χονγκ Κονγκ το 2014.


«Το όνομά μου είναι Rurik Jutting. Περίπου πριν από πέντε λεπτά, μόλις σκότωσα, δολοφόνησα αυτή τη γυναίκα», λέει ο τραπεζίτης σε ένα από τα βίντεο που είχε καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο, ενώ στο πάτωμα δίπλα του βρίσκεται η 23χρονη Sumarti Ningsih, σύμφωνα με τη Guardian. «Είναι Δευτέρα βράδυ. Την κρατούσα εδώ από νωρίς το Σάββατο. Τη βίασα επανειλημμένα, τη βασάνισα, τη βασάνισα τρομερά», προσθέτει.

 

Στη δημοσιότητα η σοκαριστική ομολογία Βρετανού τραπεζίτη για τον βιασμό, τον βασανισμό και τη δολοφονία ιερόδουλης
Η 23χρονη Sumarti Ningsih


Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη δίκη, ο Jutting φέρεται να βασάνιζε επί τρεις ημέρες το ένα εκ των δύο θυμάτων του, αφότου η κοπέλα δέχθηκε να πάει στο διαμέρισμά του με αντάλλαγμα «ένα μεγάλο ποσό χρημάτων», στις 25 Οκτωβρίου του 2014. Ο τραπεζίτης στη συνέχεια φέρεται να τη μαχαίρωσε σκοτώνοντάς τη. Έξι ημέρες αργότερα, έφερε στο διαμέρισμά του το δεύτερο θύμα, την 26χρονη Seneng Mujiasih, την οποία επίσης φέρεται να δολοφόνησε.

 

Στη δημοσιότητα η σοκαριστική ομολογία Βρετανού τραπεζίτη για τον βιασμό, τον βασανισμό και τη δολοφονία ιερόδουλης
Η 26χρονη Seneng Mujiasih


Μιλώντας στο βίντεο, ο Jutting λέει για το πρώτο θύμα, σύμφωνα με τη Daily Mail, πως «πέθανε εδώ μόνη της. Πέθανε αφότου βασανίστηκε και βιάστηκε και κακοποιήθηκε πνευματικά. Με απειλές θανάτου και ακρωτηριασμού. Δεν έχω δει ποτέ κανέναν τόσο φοβισμένο. Δέχτηκε να φάει κόπρανα μέσα από την τουαλέτα και μετά να χαμογελάσει. Τόσο φοβισμένη ήταν. Θα έκανε οτιδήποτε».


Ο Jutting, ο οποίος εργαζόταν ως επενδυτής στη Bank of America Merrill Lynch, σχολιάζει στο βίντεο και τις πράξεις του: «Αυτές δεν είναι οι πράξεις ενός λογικού ανθρώπου. Αυτές δεν είναι πράξεις κάποιου που δεν πρέπει να βρίσκεται στην κοινωνία».


«Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να νιώθω αηδιασμένος για τον εαυτό μου και θα έπρεπε να νιώθω άσχημα, αλλά αισθάνομαι μόνο πείνα.[...] Αρχικά ένιωθα αηδιασμένος αλλά τώρα νιώθω περισσότερο θετικά συναισθήματα παρά αρνητικά. Όταν κάνω κόκα έχω την τάση να κάνω ηλιθιότητες», προσθέτει σε ένα από τα βίντεο ο 31χρονος.


«Κάποιοι μπορεί να το δουν αυτό σαν ένα ναρκισσιστικό παραλήρημα ενός βασανιστή και δολοφόνου. Ελπίζω ότι κάποιος, κάπου θα το βρει αυτό (το βίντεο) χρήσιμο... για την κατανόηση του μη φυσιολογικού», ανέφερε ακόμη.


Ο Jutting παραδέχθηκε τη Δευτέρα στο δικαστήριο πως σκότωσε τις δύο γυναίκες, αλλά δήλωσε μη ένοχος για λόγους μειωμένης ευθύνης. Ο δικηγόρος του υποστήριξε πως ο τραπεζίτης πάσχει από διαταραχή της προσωπικότητας. Η δίκη του συνεχίζεται.