To Στέιτ Ντιπάρτμεντ απειλεί με νέες κυρώσεις την Τουρκία αν αγοράσει κι άλλους S-400

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας εάν υπάρξει νέα αγορά S-400 Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Με νέες κυρώσεις προειδοποιεί την Τουρκιά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην περίπτωση που προχωρήσει σε νέα αγορά ρωσικών S-400.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS περί απόκτησης δευτέρου πακέτου S-400 από την Μόσχα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε στην ΕΡΤ, «γνωρίζουμε αυτές τις δηλώσεις και καλούμε την Τουρκιά με κάθε ευκαιρία και σε κάθε επίπεδο να μην κρατήσει τους S-400 που έχει ήδη αγοράσει και να μην προχωρήσει σε άλλη αγορά ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Συνεχίζουμε να ξεκαθαρίζουμε στην Τουρκιά ότι οποιαδήποτε νέα σημαντική αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού θα επιφέρει νέες κυρώσεις βάσει του νομού CAATSA. Αυτές οι κυρώσεις θα είναι ξεχωριστές και επιπρόσθετες σε αυτές που ήδη επιβλήθηκαν τον Δεκέμβρη του 2020. Οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία σύμμαχο και φιλική χωρά και συνεχίζουν να αναζητούν ευκαιρίες ενίσχυσης των διμερών σχέσεων ακόμη και όταν διαφωνούν».

Την Κυριακή, ο Τούρκος πρόεδρος \δήλωσε ότι η χώρα του συνεχίζει να σκοπεύει να αγοράσει μια δεύτερη παρτίδα αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων από τη Ρωσία, μια κίνηση που πυροδότησε τις αμερικανικές κυρώσεις και έκανε βαθύτερη τη ρήξη με την Ουάσινγκτον.

Σε συνέντευξη που προβλήθηκε στην εκπομπή Face the Nation με τη Μάργκαρετ Μπρέναν στο αμερικανικό δίκτυο CBS, ο Ερντογάν δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στο ποια αμυντικά συστήματα η Άγκυρα, σύμμαχος του ΝΑΤΟ, θα αγοράσει.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι ο Μπάιντεν ουδέποτε στις συναντήσεις τους έγειρε ζητήματα για το ιστορικό της Τουρκίας στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταρρέει το αφήγημα Ερντογάν για το ΚΑΑΝ: Απόπειρα να «μαζευτούν» οι δηλώσεις Φιντάν για τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Διεθνή / Οι δηλώσεις Φιντάν αποκάλυψαν το πρόβλημα Ερντογάν με το μαχητικό KAAN αλλά και κάτι βαθύτερο

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ παραδέχτηκε ότι οι κυρώσεις CAATSA εμποδίζουν την παραγωγή του μαχητικού KAAN - Η Τουρκία επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα καθώς αποκαλύπτεται το πόσο ευάλωτη είναι η τουρκική αμυντική βιομηχανία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Η ιστορία της Ζανγκ Γιαντί: Από τα ταξίδια στο Θιβέτ στη φυλακή στην Κίνα

Διεθνή / Ζανγκ Γιαντί: Η φοιτήτρια που έγινε φωνή για το Θιβέτ και χάθηκε στην Κίνα

Η υπόθεση της 22χρονης Ζανγκ Γιαντί συγκλονίζει: μετά από ταξίδι στο Θιβέτ και δράση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνελήφθη στην Κίνα με την κατηγορία της «υποκίνησης σε ανταρσία»
LIFO NEWSROOM
Σκωτία: Ξεχωριστές τουαλέτες για αγόρια και κορίτσια στα σχολεία με βάση το βιολογικό φύλο

Διεθνή / Σκωτία: Ξεχωριστές τουαλέτες στα σχολεία με βάση το βιολογικό φύλο - Η οδηγία για τους τρανς μαθητές

Τον Απρίλιο, δικαστής αποφάνθηκε ότι τα σχολεία στη Σκωτία οφείλουν να παρέχουν τουαλέτες χωριστές για κάθε φύλο, αφού ορισμένα διέθεταν αποκλειστικά ουδέτερες εγκαταστάσεις
LIFO NEWSROOM
Η «Σιδηρά Κυρία» της Ιαπωνίας Σανάε Τακαίτσι θέλει να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός

Διεθνή / Η «Σιδηρά Κυρία» της Ιαπωνίας Σανάε Τακαίτσι θέλει να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός

Η Σανάε Τακαίτσι, η «Σιδηρά Κυρία» της Ιαπωνίας, διεκδικεί την πρωθυπουργία, αντιμετωπίζοντας τον Σιντζίρο Κοϊζούμι - Οι πολιτικές της θέσεις, τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις της για την ηγεσία του LDP
LIFO NEWSROOM