Στα ύψη και πάλι τα πορτογαλικά spreads

Στα ύψη και πάλι τα πορτογαλικά spreads Facebook Twitter
0

Κλονίζουν την οικονομία της Πορτογαλίας οι παραιτήσεις δύο υπουργών της κυβέρνησης του Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Τη Δευτέρα παραιτήθηκε ο αρχιτέκτονας της λιτότητας υπουργός Οικονομικών Βίτορ Γκασπάρ, ενώ χθες ακολούθησε και ο υπουργός Εξωτερικών Πάουλο Πόρτας, ηγέτης ενός μικρού συντηρητικού κόμματος, ο οποίος διαφώνησε με το πρόσωπο που επέλεξε ο πρωθυπουργός για να αντικαταστήσει τον Γκασπάρ και για την επιμονή στην αυστηρή δημοσιονομική πολιτική.

Οι παραιτήσεις αυτές  έστειλαν και πάλι την απόδοση των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων πάνω από το 7% για πρώτη φορά εφέτος, εν μέσω αυξανόμενης κόπωσης από τη λιτότητα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που αναδημοσιεύει το ΑΜΠΕ.

Οι εξελίξεις στην Πορτογαλία παρέσυραν σε άνοδο και τις αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων για δεύτερη ημέρα, καθώς ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι προσπαθεί να διατηρήσει τη συνοχή της κυβέρνησής του.

Η απόδοση των 10ετών πορτογαλικών τίτλων αυξήθηκε κατά 42 μονάδες βάσης (0,42 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 7,14% σήμερα το πρωί, ενώ των αντίστοιχων ισπανικών τίτλων αυξήθηκε κατά 12 μονάδες βάσης στο 4,74%.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Διεθνή / Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Τα δέκα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας άρχισαν συνομιλίες για το απορριφθέν σχέδιο στα τέλη Αυγούστου, αντιδρώντας στην επίσημη κήρυξη από τον ΟΗΕ κατάστασης λιμού στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM