Ένας 16χρονος μαθητής κατηγορείται για τη δολοφονία 13χρονου, σε μια υπόθεση που έχει σοκάρει τη Σιγκαπούρη


Χθες, Δευτέρα, η αστυνομία κλήθηκε σε γυμνάσιο για να εντοπίσει το πτώμα του 13χρονου αγοριού σε τουαλέτα. Στο χώρο υπήρχε και ένα τσεκούρι το οποίο κρατήθηκε ως αποδειχτικό στοιχείο. 


Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, τα δύο αγόρια δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. 

 

Μετά το τραγικό συμβάν, το υψηλού κύρους γυμνάσιο River Valley αποκλείστηκε με τους μαθητές εγκλωβισμένους στις αίθουσες να στέλνουν μηνύματα πανικού στους γονείς και φίλους τους. 

 

Κάποια υποστήριξαν πως είδαν ένα άτομο να περιφέρεται με τσεκούρι στο χέρι. 


Οι μαθητές επετράπη να βγουν από τις τάξεις τους όταν ο φερόμενος δράστης είχε πλέον συλληφθεί. 


Ο 16χρονος διώκεται για φόνο, ποινή που επισύρει και τη θανατική καταδίκη στη Σιγκαπούρη. Παρόλα αυτά, καθώς είναι ανήλικος και κάτω των 18 χρόνων, ενδέχεται αντί για τη θανατική ποινή να του επιβληθεί ισόβια κάθειρξη

 

Οι εισαγγελείς αιτήθηκαν την προφυλάκιση του νεαρού για την ψυχιατρική του αξιολόγηση, υποστηρίζοντας πως είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, το 2019. 

 

Σύμφωνα με τον υπουργό Νόμου και Εσωτερικών Υποθέσεων, η προκαταρκτική έρευνα έδειξε πως ο κατηγορούμενος είχε αγοράσει ονλάιν το τσεκούρι. 

 

Σε μία χώρα με κάποια από τα χαμηλότερα ποσοστό εγκληματικότητας στον κόσμο όπου η βία στα σχολεία αποτελεί σπανιότητα, το συμβάν έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, ανοίγοντας τη δημόσια συζήτηση για την ασφάλεια στα σχολεία και την ψυχική υγεία των μαθητών. 


Μερίδα των πολιτών, ωστόσο, επικεντρώνεται στην, χωρίς δικλείδες ασφαλείας και ελέγχους, αγορά αντικειμένων από το διαδίκτυο που μπορούν να αποδειχτούν φονικά όπλα. 

 

Με πληροφορίες από BBC