Σεισμός στην Τουρκία: To «Efharisto poli file» της Hurriyet για την ελληνική βοήθεια

Σεισμός στην Τουρκία: To «Efharisto poli file» της Hurriyet για την ελληνική βοήθεια Facebook Twitter
Φωτ.: Hurriyet.com.tr
0

Με τη φράση «Efharisto poli file» (Ευχαριστώ πολύ φίλε) η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» λέει το δικό της ευχαριστώ στην ελληνική βοήθεια για τους φονικούς σεισμούς που χτύπησαν τη χώρα την προηγουμένη Δευτέρα ισοπεδώνοντας ολόκληρες περιοχές. 

«Η ελληνική ομάδα διάσωσης (ΕΜΑΚ) των περίπου 50 ατόμων που έμεινε στην Τουρκία για μία εβδομάδα έγινε δεκτή ηρωικά στην Αθήνα», γράφει, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα. 

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ξεχειλίζει η οργή κατά της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με τις ευθύνες για την τεράστια καταστροφή. 

Η εφημερίδα Cumuriyet αναφέρει: «31.000 νεκροί, ούτε μια παραίτηση», αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν όπου παρά την καταστροφή, δεν παραιτήθηκε ακόμη κανένας υπουργός.

Η εφημερίδα Sozcu σημειώνει: «Αποτύχαμε γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε γερανός δίχως την εντολή του Ερντογάν» και παραθέτει δηλώσεις πολιτικών που λένε «πήγα εκεί με εντολή του Ερντογάν», «έκανα αυτό με εντολή του Ερντογάν».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM