Σεισμός στην Ταϊβάν: Πάνω από 1.000 οι τραυματίες - Ξεπέρασαν τους 300 οι μετασεισμοί

Σεισμός στην Ταϊβάν: Πάνω από 1.000 οι τραυματίες - Ξεπέρασαν τους 300 οι μετασεισμοί Facebook Twitter
0

Οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν να προσεγγίσουν περισσότερους από 100 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί σε περιοχές εξόρυξης και σε ένα εθνικό πάρκο μετά τον ισχυρότερο σεισμό των τελευταίων δεκαετιών που έπληξε την Ταϊβάν.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.050 έχουν τραυματιστεί από τον σεισμό των 7,4 βαθμών που σημειώθηκε χθες, τον ισχυρότερο που έχει καταγραφεί στην Ταϊβάν εδώ και 25 χρόνια. 

Οι προσπάθειες έρευνας γύρω από τη χειρότερα πληγείσα πόλη Χουαλιέν στην ανατολική ακτή παρεμποδίστηκαν από περισσότερους από 300 μετασεισμούς που καταγράφηκαν μετά από τον σεισμό που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, ανακοίνωσε η Κεντρική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊβάν (CWA). Περισσότερoi προβλέπονται για τις επόμενες τέσσερις ημέρες, με μεγέθη μεταξύ 6,5 και 7.

Επίσης χθες εντοπίστηκαν 24 από τους σχεδόν 50 εργαζόμενους σε ξενοδοχείο οι οποίοι κατευθύνονταν προς το Taroko National Park. Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η ομάδα είχε παγιδευτεί σε έναν αυτοκινητόδρομο που περνά πάνω από φαράγγι και ο οποίος συνδέει την πόλη Χουάλιεν με τις δυτικές ακτές της Ταϊβάν. Εικόνες από drone δείχνουν κάποιους από τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο, μαζί με άλλους ανθρώπους, να κουνούν τα χέρια από την άκρη του δρόμου. Ακόμη μία ομάδα 26 εργαζομένων έχει επίσης εντοπιστεί, πρόσθεσε η πυροσβεστική. Στο μεταξύ βίντεο που δημοσιεύθηκε από το κέντρο επιχειρήσεων διάσωσης της Ταϊβάν δείχνει ελικόπτερο να πραγματοποιεί χθες δύο πτήσεις για να διασώσει έξι εργαζόμενους παγιδευμένους σε λατομείο γύψου στην κομητεία Χουάλιεν, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. 

Οι διασώστες έχουν επίσης εντοπίσει δεκάδες άλλους ανθρώπους παγιδευμένους σε δίκτυο τούνελ που έχει κατασκευαστεί σε αυτή την ορεινή περιοχή. Οι αρχές είναι σε επαφή με 101 ανθρώπους εγκλωβισμένους σε αυτά τα τούνελ ή σε απομονωμένες περιοχές, αλλά δεν έχουν επικοινωνία με 46 άλλους, οι οποίοι όμως θεωρείται ότι είναι καλά και ασφαλείς. «Ελπίζω να εκμεταλλευθούμε τον χρόνο που διαθέτουμε σήμερα για να εντοίσουμε όλους τους εγκλωβισμένους ή αγνοούμενους και να τους βοηθήσουμε», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τσεν Τσιεν- ζεν έπειτα από ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ταϊβάν είπε ότι έξι μαχητικά αεροσκάφη F-16 υπέστησαν ελαφρά ζημιά σε μια μεγάλη βάση της πόλης από την οποία συχνά ανακατεύονται αεροσκάφη για να αντιληφθούν εισβολές της κινεζικής αεροπορίας, αλλά το αεροσκάφος αναμένεται να επιστρέψει στην υπηρεσία πολύ σύντομα.

Με πληροφορίες Reuters, Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM