Σε ποια μέρη συρρέουν πλέον οι τουρίστες για να αποφύγουν τρομοκρατικά χτυπήματα

Σε ποια μέρη συρρέουν πλέον οι τουρίστες για να αποφύγουν τρομοκρατικά χτυπήματα Facebook Twitter
0

Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και άλλα ηλιόλουστα κράτης της Ευρώπης έχουν διαπιστώσει φέτος τεράστια αύξηση στην τουριστική τους κίνηση καθώς πλέον οι ταξιδιώτες, φοβισμένοι από τα πρόσφατα γεγονότα, αποφεύγουν μέρη που είναι στόχος των τρομοκρατών

Ο επικεφαλής του World Travel & Tourism Council, David Scowsill, είπε στο CNNMoney.com πως ο αριθμός των τουριστών που καταφτάνουν σε αυτές τις χώρες έχει αυξηθεί περίπου κατά 20% με 30% συγκριτικά με πέρυσι. "Ο κόσμος επιλέγει διαφορετικούς προορισμούς με βάση το επίπεδο ασφαλείας" λέει. 

Οι αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις του τελευταίου χρόνου έχουν αναγκάσει εκατομμύρια ταξιδιώτες να παρατήσουν το όνειρο του να επισκεφθούν μέρη όπως οι Πυραμίδες στην Αίγυπτο, ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, οι ακτές της Τυνησίας ή η Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτή τη στιγμή, η Αίγυπτος είναι ένα από τα χειρότερα μέρη όσον αφορά τα χτυπήματα που έχει δεχθεί, με τις αφίξεις τουριστών να έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 50% φέτος, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών που επικαλείται το WTTC. Η Γαλλία από την άλλη αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο, αλλά η φήμη της έχει πληγεί τόσο πολύ από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις. 


Σαν αποτέλεσμα, μέρη όπως η Ισπανία και η Ιταλία έχουν αναδειχθεί κατά λάθος σε "προνομιούχα". Η Ισπανία είναι ο τρίτος πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στον κόσμο, με την Ιταλία να έρχεται πέμπτη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών. Ακόμη και η Βουλγαρία έχει δει αύξηση στην τουριστική της κίνηση. "Η Ισπανία θα κάνει παγκόσμιο ρεκόρ αφίξεων τουριστών από όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Μεγάλης Βρετανίας" σχολίασε σχετικά ο Sean Tipton, εκπρόσωπος του Association of British Travel Agents.

Σύμφωνα με το CNNMoney, Βρετανοί, Γερμανοί, Σκανδιναβοί και Ολλανδοί κινούν αυτή τη στιγμή τα νήματα του τουρισμού και συνεισφέρουν με τα χρήματά τους σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM