Σε δημοπρασία δύο τιάρες της Ιωσηφίνας Βοναπάρτη- Πρώτη φορά στο «φως» μετά από 150 χρόνια

Σε δημοπρασία δύο τιάρες της Ιωσηφίνας Βοναπάρτη- Πρώτη φορά στο «φως» μετά από 150 χρόνια Facebook Twitter
sothebys.com
0

Η Ιωσηφίνα, η σύζυγος του Γάλλου αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ήταν μεγάλη λάτρης των κοσμημάτων, της μόδας, της κομψότητας και της μεγαλοπρέπειας.

Δύο ιστορικές τιάρες που κάποτε της ανήκαν βγαίνουν σε δημοπρασία στο Sotheby’s τον Δεκέμβριο.

Οι τιάρες, που κατασκευάστηκαν στο Παρίσι το 1808, έχουν χαραγμένες πάνω τους κλασικές φιγούρες. Εκείνη την εποχή, θεωρήθηκε ότι οι κεφαλές που απεικονίζονται θα πρόσφεραν στον ιδιοκτήτη τα χαρακτηριστικά που αντιπροσωπεύουν: ηρωισμό, πίστη και αγάπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τιάρες ήταν στην κατοχή ενός ιδιώτη συλλέκτη από το Ηνωμένο Βασίλειο και βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά μετά από ενάμιση αιώνα.

Σε δημοπρασία δύο τιάρες της Ιωσηφίνας Βοναπάρτη- Πρώτη φορά στο «φως» μετά από 150 χρόνια Facebook Twitter
sothebys

«Με το να είναι η πρώτη που ενσωμάτωσε αυτές τις κεφαλές στις τιάρες και τα στολίδια στα φορέματά της, με μαργαριτάρια και διαμάντια, η Ιωσηφίνα δημιούργησε μια εντελώς νέα μόδα που σάρωσε το Παρίσι και τον κόσμο, βασισμένη στις νεοκλασικές φόρμες», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων του Sotheby's, στο Λονδίνο, Kristian Spofforth.

«Τα κοσμήματα επιδεικνύουν την πιο λεπτή δουλειά που είχαν να επιδείξουν τα καλύτερα γαλλικά εργαστήρια της εποχής. Σήμερα, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου συγκρίσιμα κομμάτια στον κόσμο».

Σύμφωνα με το Town & Country, η πρώτη τιάρα - η οποία διαθέτει καρνεόλιο, σμάλτο και χρυσό - είναι διακοσμημένη με μπλε σμάλτο champlevé και σετ από 25 ραβδώσεις με πολύτιμους λίθους, χαραγμένες στις κεφαλές.

Σε δημοπρασία δύο τιάρες της Ιωσηφίνας Βοναπάρτη- Πρώτη φορά στο «φως» μετά από 150 χρόνια Facebook Twitter
sothebys

Η τιάρα θα δημοπρατηθεί μαζί με ασορτί σκουλαρίκια, μια χτένα και ένα σετ στολισμού ζώνης, όλα ακόμα στην αρχική τους θήκη.

Η δεύτερη τιάρα διαθέτει πέντε απεικονίσεις: του Δία, της Μέδουσας, του Διονύσου, του Πάνα και της Γαίας και συνδυάζεται με ένα κούμπωμα ζώνης διακοσμημένο με κοσμήματα.

Οι δύο τιάρες αναμένεται να αγγίξουν μεταξύ 410.000 και 690.000 δολαρίων συνολικά στη δημοπρασία που θα διεξαχθεί στις 7 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες του DesignTaxi

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM