Σε δίκη ο Εντ Σίραν για το «Shape of You»- Τον αποκάλεσαν «καρακάξα» που «δανείζεται ιδέες»

Σε δίκη ο Εντ Σίραν για το «Shape of You»- Τον αποκάλεσαν «καρακάξα» που «δανείζεται ιδέες» Facebook Twitter
0

Ο Εντ Σίραν διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι «τροποποιεί» και «δανείζεται» μουσικές ιδέες από άλλους καλλιτέχνες, κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο για υπόθεση που συνδέεται με το τραγούδι του «Shape of You».

Ο Βρετανός τραγουδιστής έχει κατηγορηθεί από τους Σάμι Τσόκρι και Ρος Ο’ Ντόνογκιου ότι το 2015 έκλεψε μέρη του τραγουδιού τους, για το single του, που κυκλοφόρησε το 2017.

Ο Εντ Σίραν είναι σε δικαστική διαμάχη με τον καλλιτέχνη του Σάμι Τσόκρι, το καλλιτεχνικό όνομα του οποίου είναι Sami Switch, και τον μουσικό παραγωγό Ρος Ο’ Ντόνογκιου, ο οποίος υποστηρίζει ότι το «Shape of You» περιλαμβάνει φράσεις και στίχους από το τραγούδι τους «Oh Why» του 2015.

Η δίκη ξεκίνησε στις 4 Μαρτίου με τον δικηγόρο των Τσόκρι και Ο’ Ντόνογκιου, Άντριου Σάτκλιφ να λέει ότι ο Σίραν είναι μια «καρακάξα» που «δανείζεται ιδέες» χωρίς να αναφέρει τους εμπνευστές.

Το «Oh Why» του Sami Switch:

Στις 7 Μαρτίου, ο Εντ Σίραν μίλησε στο δικαστήριο και ρωτήθηκε αν αποδέχεται ότι συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο σε άλλους καλλιτέχνες.

«Έχω ήδη χτίσει μια πολυετή και πολύ επιτυχημένη καριέρα γράφοντας πρωτότυπα τραγούδια τόσο για μένα όσο και για ένα ευρύ φάσμα άλλων κορυφαίων καλλιτεχνών» είπε στην κατάθεσή του. «Δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό αν είχα τη συνήθεια να αντιγράφω από άλλους. Όλα αυτά που λέτε, δεν είναι αλήθεια», είπε στον Σάτκλιφ.

Το «Shape of You» του Ed Sheeran: 

Ειδικότερα, σε γραπτή κατάθεσή του αρνήθηκε ότι είχε συναντήσει τον Τσόκρι σε πάρτι στο Nando's στο κεντρικό Λονδίνο.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης σημειώνει ότι «πάντα προσπαθούσε να είναι απόλυτα δίκαιος αναφέροντας το όνομα του οποιουδήποτε συνεισφέρει σε κάθε τραγούδι που γράφει» προσθέτοντας ότι ήταν «όσο πιο σχολαστικός μπορούσε και μάλιστα έκανε αναφορά σε ανθρώπους μπορεί να μην ήταν τίποτα περισσότερο από μια απλή επιρροή για ένα στοιχείο της σύνθεσης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Συνεχίζονται πάνω από έναν χρόνο οι βίαιες συγκρούσεις

Διεθνή / «Έπρεπε να μείνουμε κρυμμένοι, χωρίς νερό ή φαγητό και υπό συνεχή απειλή»

Ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μοιράζεται την πραγματικότητα της ζωής στην El Geneina του Σουδάν, την πραγματικότητα ενός πολίτη που έχει παγιδευτεί στη σκληρή σύγκρουση.
THE LIFO TEAM