Ρωσία: Μυστηριώδης θάνατος διευθυντή ρωσικού ναυπηγείου

Ρωσία: Μυστηριώδης θάνατος διευθυντή ρωσικού ναυπηγείου Facebook Twitter
Φωτ.: Ναυπηγείο Admiralty Shipyards
0

Ένα σημαντικό ρωσικό ναυπηγείο, όπου κατασκευάζονται μη πυρηνοκίνητα υποβρύχια, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο γενικός διευθυντής του απεβίωσε αιφνιδίως, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Το Admiralty Shipyards, που βρίσκεται στον δυτικό λιμένα της Αγίας Πετρούπολης, ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλεξάντερ Μπουζάκοφ, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής του από τον Αύγουστο του 2012.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, στο ναυπηγείο κατασκευάζονται ντιζελοκίνητα υποβρύχιο Kilo, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εκτοξεύουν πυραύλους πλεύσης Kalibr.

Τον Απρίλιο η Μόσχα ανέφερε ότι χρησιμοποίησε ένα ντιζελοκίνητο υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα για να πλήξει ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους με πυραύλους Kalibr.

Το ναυπηγείο ανέφερε ότι ο Μπουζάκοφ αποφοίτησε το 1980 και είχε εμπειρία άνω των 40 ετών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν ηλικίας μεταξύ 60-70 ετών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ