Ρέντσι: «Δεν θα δεχθούμε να γίνει η Ε.Ε, μόνο ένας χώρος γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης»

Ρέντσι: «Δεν θα δεχθούμε να γίνει η Ε.Ε, μόνο ένας χώρος γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης» Facebook Twitter
0

Λάβρος κατά των Ευρωπαίων ηγετών εμφανίστηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Πράτο της κεντρικής Ιταλίας, δηλώντας ότι η Ιταλία δεν μπορεί να δεχθεί να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνον ένας χώρος γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης.

«Η χώρα μας δεν θα δεχθεί ποτέ να στηρίξει ένα μη φιλόδοξο σχέδιο για την Ευρώπη, το οποίο να της επιτρέψει απλώς να επιβιώσει», πρόσθεσε ο Ρέντσι, ο οποίος δεν πήρε μέρος τελικά στη σημερινή σύνοδο της Βιέννης για το προσφυγικό, ενώ δεν εκλήθη να συμμετάσχει ούτε στη συνάντηση της επόμενης Τετάρτης στο Βερολίνο με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, την Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Τους κανόνες της Ένωσης πρέπει να τους σέβονται όλοι. Και εκείνοι, όπως η Γερμανία, οι οποίοι διαθέτουν εμπορικό πλεόνασμα, που αν επενδυθεί μπορεί να βοηθήσει τη βελτίωση της όλης οικονομικής κατάστασης», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέντσι «η εποχή των διαφόρων εγωισμών τελείωσε» και «αν νομίζουν ότι θα φοβίσουν την Ιταλία, προφανώς δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Ιταλία».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM