Ρέγκλινγκ: Ο ΕΜΣ θα παρακολουθεί την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες

Ρέγκλινγκ: Ο ΕΜΣ θα παρακολουθεί την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες Facebook Twitter
0

Η παρακολούθηση των εξελίξεων στην Ελλάδα για πολλές δεκαετίες θα είναι το πιο σημαντικό θέμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), δήλωσε ο επικεφαλής του, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, ερωτηθείς για το ποια θεωρεί ότι είναι τα τρία σημαντικότερα χρηματοδοτικά/οικονομικά θέματα, που βρίσκονται τώρα στο τραπέζι του ESM, ο Ρέγκλινγκ δήλωσε: «Το πιο σημαντικό θέμα για τον ΕΜΣ για πολλές δεκαετίες θα είναι να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο ΕΜΣ δάνεισε περισσότερα από 200 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα είναι επίσης σε θέση να αποπληρώσει τα δάνεια αυτά».

«Επιπλέον», πρόσθεσε, «βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, υπάρχει μία σειρά θεμάτων σχετικών με την Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), όπου πρέπει να βρούμε λύσεις και είναι όλα σε διαφορετικά στάδια, με διαφορετικούς βαθμούς διαφωνιών». Όπως διευκρίνισε στη συνέχεια, τα θέματα αυτά αφορούν το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ασφάλισης Καταθέσεων (European Deposit Insurance Scheme, EDIS), ένα δημοσιονομικό μέσο για τη μακροοικονομική σταθεροποίηση και τη ρευστότητα για τη λειτουργία της τραπεζικής ένωσης.

Σε ερώτηση, αν οι εκθέσεις που έχει κάνει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως για τα προγράμματα στήριξης κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, βοήθησαν τον ΕΜΣ, ο Ρέγκλινγκ απάντησε: «Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα: Ναι, τις κοιτάμε και αρχίσαμε πριν μερικούς μήνες τη δεύτερη αξιολόγηση της εργασίας του ΕΜΣ που εστιάζει στην Ελλάδα.

Εκεί, οι εμπειρογνώμονές μας έχουν κοιτάξει φυσικά όλες τις σχετικές μελέτες και αναλύσεις που έχουν δημοσιευθεί. Για παράδειγμα, από το ΔΝΤ, αλλά και από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο. Για να μάθουμε από αυτές και όχι να τις αντιγράψουμε. Είτε να τις επιβεβαιώσουμε είτε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας, όταν δεν συμφωνούμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM