Ραδιοφωνικός παραγωγός έσωσε ακροατή που είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας

Ραδιοφωνικός παραγωγός έσωσε ακροατή που είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας Facebook Twitter
0

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Iain Lee κράτησε στον αέρα της εκπομπής του έναν ακροατή που είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, μέχρι να τον εντοπίσουν οι αρχές. 

Ο ακροατής, που μιλούσε ασυνάρτητα και μπέρδευε τα λόγια του, εξομολογήθηκε πως έπασχε από μετατραυματικό άγχος και κατάθλιψη και αποκάλυψε ότι βρισκόταν «σε έναν δρόμο κοντά σε ένα κλαμπ». 

«Θέλω να πεθάνω, Iain», είπε ο Chris στον παραγωγό, ενώ νωρίτερα του είχε παραδεχθεί πως είχε πάρει ένα «κοκτέιλ ουσιών». 

«Σταμάτα μαν, ξέρω πως θες να πεθάνεις αδερφέ, αλλά σε αγαπάω. Σε αγαπάω. Μπορεί να θες να πεθάνεις, αλλά μπορούμε να μιλήσουμε για αυτό αύριο.» 

Όσο του μιλούσε προσπαθούσε να μάθει το που είναι και το πώς μοιάζει, ενώ η παραγωγός της εκπομπής τροφοδοτούσε με λεπτομέρειες τις αρχές που έκαναν αγώνα για να εντοπίσουν τον Chris. 

Ο ακροατής, που είπε πως ήταν γύρω στα 60 και άκουγε την εκπομπή του Lee για περίπου ένα χρόνο, ανέφερε πως ήταν κοντά σε ένα κλαμπ στο Πλίμουθ. 

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος ο Chris σώπαινε και η ανησυχία του Lee για την ακεραιότητά του μεγάλωνε. «Που είναι το ασθενοφόρο; Χριστέ μου, έλα τώρα», ακούστηκε να λέει ο Lee. 

«Ό,τι και αν έγινε, σου υπόσχομαι πως μπορεί να διευθετηθεί. Σου εγγυώμαι πως ότι και αν έγινε, μπορεί να διευθετηθεί. Και ας μην είναι εύκολο.» 

«Αυτό είναι φρικιαστικό», είπε ο Lee σε κάποιο σημείο όταν ο Chris σιώπησε. «Μπορεί να με ακούσει κάποιος; Ναι, με ακούει κανείς;» 

Τελικά ένα μουρμουρητό από την άκρη της γραμμής επιβεβαίωσε πως ο Chris ήταν ακόμα ζωντανός. 

Μετά από 27 λεπτά η αστυνομία επιβεβαίωσε πως εντόπισε τον άνδρα. O Lee ξέσπασε σε κλάματα. 

«Καταφέραμε να τον κρατήσουμε στην γραμμή, να μας περιγράψει πώς έμοιαζε και τι φορούσε, να καταλάβουμε που ήταν και να στείλουμε ένα ασθενοφόρο και ένα περιπολικό να τον βρουν. Τον κρατήσαμε στο τηλέφωνο για περίπου 30 λεπτά ενώ τον καταλαβαίναμε με ολοένα μεγαλύτερη δυσκολία», έγραψε μεταξύ άλλων ο Iain Lee στο Twitter. 

«Κατά τις μεγάλες περιόδους σιωπής πίστεψα πως είχε πεθάνει. Γαμώτο, ήταν έντονο και στενάχωρο. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Πραγματικά ευελπιστώ πως θα τα καταφέρει.» 

Ο 45χρονος κωμικός Iain Lee, συχνά τοποθετείται για τα δικά του θέματα ψυχικής υγείας, ανάμεσα στα οποία το πώς βίωσε τις δικές του αυτοκτονικές τάσεις μετά την ολοκλήρωση αγωγής με αντικαταθλιπτικά.

Ο Kevin Morley, αστυνομικός επιθεωρητής Ντέβον και Κορνουάλης, ευχαρίστησε τον παραγωγό με ένα tweet προσθέτοντας πως ένα τέτοιο τηλεφώνημα είναι τυπικό για την Αστυνομία κατά τον Δεκέμβριο, έναν δύσκολο μήνα για πολλούς. «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τον καθοδηγήσουμε σε μακροχρόνια φροντίδα», πρόσθεσε.   

Η είδηση διαδόθηκε πολύ γρήγορα στο Twitter. Ο επίσημος ενημερωτικός λογαριασμός της Βρετανικής Αστυνομίας, Police Community, αναπαρήγαγε την είδηση παραποιώντας ελαφρά τους στίχους του διάσημου κομματιού των Indeep. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Διεθνή / Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Τα δέκα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας άρχισαν συνομιλίες για το απορριφθέν σχέδιο στα τέλη Αυγούστου, αντιδρώντας στην επίσημη κήρυξη από τον ΟΗΕ κατάστασης λιμού στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM