Qatargate: Αναβλήθηκε η απόφαση για την έκδοση της κόρης του Παντσέρι στο Βέλγιο

Qatargate: Αναβλήθηκε η απόφαση για την έκδοση στο Βέλγιο της κόρης του Παντσέρι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Δικαστής στην πόλη Μπρέσια, έπρεπε σήμερα να αποφανθεί για το αίτημα έκδοσης της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια, στο Βέλγιο στο πλαίσιο των ερευνών του σκανδάλου του Qatargate.

Ωστόσο, αποφάσισε να ορίσει νέα ακροαματική συνεδρίαση στις 3 Ιανουαρίου ώστε στο μεταξύ να εξακριβωθεί αν στις φυλακές του Βελγίου τυγχάνουν σεβασμού οι αρχές της ευρωπαϊκής σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εξάλλου, σύμφωνα με δήλωση των συνηγόρων της κόρης και της συζύγου του Παντσέρι, πρόκειται να προσφύγουν στο ιταλικό Ανώτατο Δικαστήριο κατά της χθεσινής απόφασης για έκδοση της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, συζύγου του Παντσέρι.

Οι Βέλγοι εισαγγελείς υποπτεύονται πως τόσο η σύζυγος όσο και η κόρη του πρώην ευρωβουλευτή είχαν «πλήρη γνώση» των δραστηριοτήτων του Παντσέρι, ενώ φέρεται να τον βοήθησαν να μεταφέρει «δώρα» που έκανε ο πρεσβευτής του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντεραχίμ Ατμούν. 

Για αυτό τον λόγο, ζήτησαν την έκδοσή τους στο Βέλγιο, προκειμένου η Μαρία Ντολόρες Κολεόνι και η Σίλβια Παντσέρι να βρεθούν αντιμέτωπες με τις ίδιες κατηγορίες. Και οι δύο έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, κοντά στην Μπρέσια. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM