Πυροβολισμοί στη Βαλτιμόρη: Πληροφορίες για τραυματίες

Πυροβολισμοί στη Βαλτιμόρη: Πληροφορίες για τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter - X
0

Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα κοντά στον χώρο πανεπιστημιούπολης της Βαλτιμόρης.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς κοντά στον χώρο πανεπιστημιούπολης της Βαλτιμόρης χθες το βράδυ, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ. Αναφορές έκαναν λόγο για 4 τραυματίες. Η γενική αστυνομική διεύθυνση της Βαλτιμόρης (BPD) ανέφερε μέσω X (του πρώην Twitter) ότι επενέβη για να θέσει υπό έλεγχο την «κατάσταση» που δημιούργησε «ένοπλος που άνοιξε πυρ» και κατόπιν τόνισε πως υπάρχουν «πολλά θύματα» κοντά στο κάμπους του πανεπιστημίου Μόργκαν Στέιτ. Παρότρυνε τους πολίτες να βρουν «ασφαλές καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται» και να αποφύγουν την περιοχή.

Αργότερα, ανέφερε πως θεωρεί ότι η κρίση τερματίστηκε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Το Μόργκαν Στέιτ είναι πανεπιστήμιο όπου ιστορικά φοιτούν κυρίως Αφροαμερικανοί. Το τρέχον διάστημα, έχει περίπου 9.000 σπουδαστές.

Τα λεγόμενα mass shootings –οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα, στο ιδιόλεκτο των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής της τάξης– παραμένουν μάστιγα στις ΗΠΑ, χώρα η οποία μετρά περισσότερα όπλα από ό,τι κατοίκους, κυρίως λόγω της ευκολίας με την οποία μπορεί κανείς να τα αποκτά. Ο ένας ενήλικος στους τρεις έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα όπλο και περίπου ο ένας ενήλικους στους δύο ζει σε νοικοκυριό που διαθέτει τουλάχιστον ένα όπλο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM