Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν και Πούτιν - Τι συζήτησαν

Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν και Πούτιν - Τι συζήτησαν Facebook Twitter
Μπάινεν και Πούτιν σε συνάντησή τους στη Μόσχα το 2011 (ΕΡΑ)
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ο Μπάιντεν εξέφρασε στον Πούτιν τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον για τη «δηλητηρίαση» του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και τη μεταχείριση που του επιφύλαξαν οι ρωσικές αρχές.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, οι δύο ηγέτες συζήτησαν μεταξύ άλλων την παράταση της συνθήκης New START για πέντε χρόνια και το θέμα της Ουκρανίας, με τον Μπάιντεν να εκφράζει την υποστήριξή του στην ουκρανική «εθνική κυριαρχία» απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα.

Τέθηκαν επίσης τα ζητήματα της ρωσικής παρέμβασης στις εκλογές καθώς και της αμοιβής που φέρεται ότι πρόσφεραν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε μαχητές των Ταλιμπάν για την εξόντωση Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο αναφέρεται ότι οι Μπάιντεν και Πούτιν είχαν αυτήν την πρώτη επικοινωνία μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για την παράταση της συνθήκης New START και ότι ο Ρώσος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της εξομάλυνσης των ρωσοαμερικανικών σχέσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM