Πρόστιμο σε όσους ενοχλούν τις πολικές αρκούδες στην Αρκτική

Πρόστιμο σε όσους ενοχλούν τις πολικές αρκούδες στην Αρκτική Facebook Twitter
1

Πρόστιμο 1.300 ευρώ (12.000 κορώνες) κλήθηκε να πληρώσει ένας ξεναγός στο αρχιπέλαγος της Νορβηγίας Σβάλμπαρντ, στην Αρκτική. Θα αναρωτιέται κάποιος ποιο ήταν το αδίκημα. Τρόμαξε μία πολική αρκούδα.


Το συμβάν εκτυλίχθηκε τον περασμένο Μάιο. Κατά τη διάρκεια μίας εκδρομής με μηχανοκίνητα έλκηθρα μία ομάδα τουριστών εντόπισε μία λευκή αρκούδα, ακίνητη, σε απόσταση 900 μέτρων. Ένας από αυτούς αποφάσισε να την πλησιάσει για να την παρατηρήσει καλύτερα με αποτέλεσμα να την κάνει να τραπεί σε φυγή.


«Ο κανονισμός προβλέπει ότι απαγορεύεται να πλησιάζει κάποιος τις πολικές αρκούδες με τρόπο που αυτές να ενοχλούνται, όποια και εάν είναι η απόσταση» ανακοίνωσε αρμόδιος αξιωματούχος.


Το Σβαλμπαρντ βρίσκεται στον Αρκτικό Ωκεανό, στα μισά περίπου της απόστασης ανάμεσα στη Νορβηγία και τον Βόρειο Πόλο. Η έκτασή του είναι δύο φορές του Βελγίου και στο έδαφός του βρίσκουν καταφύγιο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του 2015, τουλάχιστον 1.000 πολικές αρκούδες ο οποίες έχουν χαρακτηρισθεί από το 1973 προστατευόμενο είδος.


Στη διάρκεια των τελευταίων σαράντα ετών έχουν καταγραφεί πέντε θανατηφόρες επιθέσεις κατά ανθρώπου.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM