Πρίγκιπας Χάρι και Έλτον Τζον ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά του HIV

Πρίγκιπας Χάρι και Έλτον Τζον ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά του HIV Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρίγκιπας Χάρι και ο 'Ελτον Τζον ενώνουν τις δυνάμεις τους εγκαινιάζοντας μια παγκόσμια συνεργασία που θα εστιάζεται στη θεραπεία των λοιμώξεων από τον ιό HIV στους άνδρες.

Το Elton John AIDS Foundation που έχει ιδρύσει ο Βρετανός μουσικός,  δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το σχέδιο, όμως ανέφερε πως  όλα τα στοιχεία για το πρόγραμμα θα γίνουν γνωστά στη Διεθνή Διάσκεψη για το AIDS που θα πραγματοποιηθεί στο 'Άμστερνταμ στις 24 Ιουλίου.

Ο 71χρονος τραγουδιστής και ο 33χρονος πρίγκιπας είναι και οι δύο διακεκριμένοι ακτιβιστές στη μάχη κατά του ιού HIV και της νόσου  ΑIDS. 

Ο Τζον τραγούδησε στην κηδεία της μητέρας του Χάρι, της πριγκίπισσας Νταϊάνα, και παρέστη στον γάμο του πρίγκιπα με την ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ τον περασμένο Μάιο.

Ο  Έλτον Τζον δήλωσε ότι ο ίδιος και ο πρίγκιπας μετείχαν προ διετίας σε ομάδα ομιλητών για τον ιό HIV και τη νεολαία, «τη μόνη ηλικιακή ομάδα του πληθυσμού στην οποία οι λοιμώξεις του ιού HIV αυξάνονται, δεν μειώνονται».


«Έκτοτε, το ίδρυμα μου μαζί και με άλλους εταίρους έχουν αναλάβει μια συλλογική, συμμετοχική έρευνα με επίκεντρο τον άνθρωπο που καλύπτει έξι χώρες», πρόσθεσε.

«Ένα καθοριστικό εύρημα από την εργασία αυτή είναι η επιτακτική ανάγκη να διευρυνθεί γρήγορα η πρόσβαση των ανδρών στον έλεγχο του ιού HIV και στις υπηρεσίες θεραπείας».

Σχεδόν 36,7 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι φορείς του HIV, σύμφωνα με στοιχεία του 2016 από το  πρόγραμμα UNAIDS του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με έκθεση του UNAIDS που δόθηκε στη δημοσιότητα πέρυσι, λιγότεροι από τους μισούς άνδρες που ζουν με τον ιό HIV παγκοσμίως λάμβαναν θεραπεία. Αντιθέτως στις γυναίκες το ποσοστό είναι 60%. 

Ο Χάρι ακολουθεί τα χνάρια της μητέρας του στην καταπολέμηση του στίγματος σε σχέση με το  AIDS και είναι ιδρυτικό μέλος και υποστηρικτής του ιδρύματος Sentebale, στόχος του οποίου είναι να βοηθηθούν παιδιά που ζουν με τον ιό στο Λεσότο και στη Μποτσουάνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Διεθνή / Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών στην πρωτεύουσα του Κατάρ δεν απέδωσε αποτελέσματα, καθώς η ισραηλινή αντιπροσωπεία δεν είχε εξουσιοδότηση για την επίτευξη τελικής συμφωνίας
LIFO NEWSROOM
Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοβούνται ότι η AI θα αυτοματοποιήσει τις θέσεις τους, ενώ λίγοι πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα η AI θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

Διεθνή / Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

την έκθεση Westwood | Kawakubo, παρουσιάζονται 140 σχέδια από τη μεγάλη συλλογή μόδας του Μουσείου, συμπληρωμένα με δάνεια από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το V&A του Λονδίνου και το Palais Galliera στο Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ με το νέο κόμμα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Διεθνή / Ο Μασκ με στρατηγική Επαμεινώνδα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

«Όταν πρόκειται για την χρεοκοπία της χώρας μας μέσω σπατάλης και διαφθοράς, ζούμε σε ένα μονοκομματικό σύστημα, όχι σε μια δημοκρατία» ανέφερε ο Μασκ
LIFO NEWSROOM