Πούτιν: Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ έχουν επιδεινωθεί αφότου ανέλαβε ο Τραμπ

Πούτιν: Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ έχουν επιδεινωθεί αφότου ανέλαβε ο Τραμπ Facebook Twitter
0

Το επίπεδο της εμπιστοσύνης ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον έχει επιδεινωθεί μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα.

 

Όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις των δύο χωρών αφότου ο Τραμπ έγινε πρόεδρος, ο Πούτιν είπε, σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο: «Κάποιος θα μπορούσε να πει πως το επίπεδο της εμπιστοσύνης σε επίπεδο εργασίας, ειδικά στο στρατιωτικό επίπεδο, δεν έχει βελτιωθεί, αλλά μάλλον έχει επιδεινωθεί».

 

Όταν ρωτήθηκε για τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η συριακή κυβέρνηση εξαπέλυσε επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ, ο Πούτιν είπε πως η Δαμασκός κατέστρεψε τα αποθέματα χημικών όπλων της.

 

Είπε πως πιστεύει ότι υπάρχουν δύο πιθανές εξηγήσεις για το επεισόδιο στην επαρχία Ιντλίμπ: πως οι αεροπορικές επιδρομές της συριακής κυβέρνησης έπληξαν αποθήκες χημικών όπλων των ανταρτών, απελευθερώνοντας δηλητηριώδες αέριο, ή πως το συμβάν ήταν στημένο για να δυσφημίσει τη συριακή κυβέρνηση.

 

Ο ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη πως, παρά τις δηλώσεις που έχουν γίνει, κανένας μετασχηματισμός του ΝΑΤΟ δεν είναι πράγματι σε εξέλιξη καθώς η Συμμαχία εξακολουθεί να υπάρχει στα πρότυπα της αντιπαράθεσης των συνασπισμών και παραμένει ιδεολογικοποιημένη.

 

«Ο οργανισμός αυτός εξακολουθεί να ζει κατά το παράδειγμα της αντιπαράθεσης των συνασπισμών. Πραγματικά, είναι πολύ ιδεολογικοποιημένος, παρά τις διάφορες δηλώσεις ότι πρέπει να μετασχηματιστεί υπό τις παρούσες συνθήκες. Ακούσαμε πολλές τέτοιες δηλώσεις, αλλά δεν βλέπουμε κανέναν πραγματικό μετασχηματισμό», είπε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό όμιλο Mir.

 

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε, σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα, αργότερα σήμερα.

 

«Υπάρχει ορισμένες πιθανότητες» να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, είπε ο Πεσκόφ, αν ο Τίλερσον και ο ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ, που έχουν συνομιλίες στη Μόσχα, κρίνουν πως θα είναι χρήσιμο να ενημερώσουν τον Πούτιν για τις συζητήσεις τους.

 

Ο Πεσκόφ είπε ακόμη πως οι εκκλήσεις των δυτικών δυνάμεων στη Ρωσία να σταματήσει να υποστηρίζει τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ισοδυναμούν με το να δίνουν το ελεύθερο στους τρομοκράτες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Διεθνή / Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Ο Κιρ Στάρμερ ανακοινώνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη στρατιωτική ενίσχυση της Βρετανίας, με νέες υποβρύχιες μονάδες και πυραυλικά συστήματα στο πλαίσιο της επανασύνταξης των ένοπλων δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
«Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Διεθνή / «Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Η JADE κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο φεστιβάλ Mighty Hoopla κάλεσε το κοινό να φωνάξει μαζί της, αναφερόμενη σε διάφορα πρόσωπα που αξίζουν ένα «άντε γεια»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Διεθνή / ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση κατά εβραϊκής διαδήλωσης στο Μπόλντερ του Κολοράντο αφήνει πίσω της πολλούς τραυματίες. Τι αναφέρει το FBI, η τοπική αστυνομία και η διεθνής κοινότητα
LIFO NEWSROOM
«Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Διεθνή / «Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Ο στρατηγός Καρστεν Μπρέουερ δήλωσε ότι η Ρωσία παράγει εκατοντάδες τανκς ετησίως, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες έως το 2029 ή και νωρίτερα
LIFO NEWSROOM