Πούτιν: Οι αμερικανικές απειλές θυμίζουν τα μοιραία σφάλματα της Σοβιετικής Ένωσης

Πούτιν: Οι αμερικανικές απειλές θυμίζουν τα μοιραία σφάλματα της Σοβιετικής Ένωσης Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Τη θέση ότι οι ΗΠΑ κακώς θεωρούν ότι είναι «αρκετά ισχυρές» ώστε να γλιτώσουν όταν απειλούν άλλες χώρες εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνοντας λόγο για ένα λάθος που οδήγησε στην κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Στα παραπάνω σχόλια προχώρησε ο Βλαντιμίρ Πούτι, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου αργά το βράδυ της Παρασκευής, μιλώντας για τις αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, και λίγες ημέρες πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η κυβέρνηση του οποίου τον Απρίλιο επέβαλε μια ευρεία γκάμα κυρώσεων στη Ρωσία.

«Ακούμε απειλές από το Κογκρέσο, από άλλες πηγές. Όλα αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο της εσωτερικής πολιτικής προσέγγισης των ΗΠΑ. Εκείνοι που το κάνουν προφανώς υποθέτουν πως οι ΗΠΑ έχουν τέτοια οικονομική, στρατιωτική και πολιτική ισχύ ώστε να μπορούν να γλιτώσουν. Δεν τρέχει κάτι, αυτό νομίζουν» είπε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Ρωσίας, σημειώνοντας ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά του θυμίζει τη Σοβιετική Ένωση.

«Το πρόβλημα με τις αυτοκρατορίες είναι ότι νομίζουν πως είναι αρκετά ισχυρές ώστε να κάνουν κάποια λάθη. Θα τους αγοράσουμε αυτούς τους ανθρώπους, θα τους εκφοβίσουμε, θα κάνουμε μια συμφωνία με αυτούς, θα τους δώσουμε περιδέραια, θα τους απειλήσουμε με πολεμικά πλοία. Και αυτό θα λύσει όλα τα προβλήματα. Αλλά τα προβλήματα συσσωρεύονται. Έρχεται μια στιγμή που πλέον δεν μπορούν να λυθούν».

Ο Μπάιντεν και ο Πούτιν θα συναντηθούν στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου, όπως έχουν ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος και το Κρεμλίνο, για να συζητήσουν ΅«όλο το εύρος των επιτακτικών ζητημάτων», σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM