ΠΟΥ: Αισιόδοξος ο επικεφαλής του Οργανισμού ότι η πανδημία θα νικηθεί το 2022

Γυναίκα περπατά στο Λονδίνο Facebook Twitter
EPA
0

Αισιόδοξος ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα νικηθεί το 2022 , υπό την προϋπόθεση ότι οι χώρες συνεργαστούν για να περιορίσουν την εξάπλωσή της, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Ο στενός εθνικισμός και η συσσώρευση εμβολίων από ορισμένες χώρες έχουν υπονομεύσει την ισότητα και έχουν δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον και όσο περισσότερο συνεχίζεται η ανισότητα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να εξελιχθεί ο ιός με τρόπους που δεν μπορούμε να αποτρέψουμε ή να προβλέψουμε», είπε ο επικεφαλής του Οργανισμού, όπως μεταδίδει το BBC. «Αν τερματίσουμε την ανισότητα, τερματίζουμε την πανδημία», πρόσθεσε.

Ο Δρ Tedros έχει επικρίνει στο παρελθόν τα πλουσιότερα έθνη ότι «καταβροχθίζουν» την παγκόσμια προμήθεια εμβολίων, εμβολιάζοντας πλήρως μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους, ενώ άλλα περιμένουν τις πρώτες τους δόσεις.

Ο ΠΟΥ έχει θέσει έναν νέο στόχο για το 2022: να εμβολιαστεί το 70% των ανθρώπων σε όλες τις χώρες έως τον Ιούλιο για να τερματιστεί η πανδημία.

Με πληροφορίες BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Διεθνή / Εκπνέει το τελεσίγραφο Τραμπ: «Είμαστε σε έντονες διαπραγματεύσεις» λέει - Το Ιράν προειδοποιεί για αντίποινα

Παράλληλα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ διερωτώνται για την ψυχική υγεία του - Μπορούν να τον απομακρύνουν προσφεύγοντας στην 25η Τροπολογία του Συντάγματος;
THE LIFO TEAM