Πόσα θα κέρδιζε κάποιος που θα είχε ποντάρει 5 λίρες σε Brexit, Τραμπ και Λέστερ

Πόσα θα κέρδιζε κάποιος που θα είχε ποντάρει 5 λίρες σε Brexit, Τραμπ και Λέστερ Facebook Twitter
1

Όταν οι εκπλήξεις φαίνεται ότι τελείωσαν, εμφανίζεται η επόμενη από την γωνία. Ακόμη πιο εντυπωσιακή, αδύνατο να προβλεφθεί πριν από λίγους μήνες, ίσως ακόμα και πριν από μερικές εβδομάδες. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, αν και σταθερά μέχρι την τελευταία ημέρα πριν τις εκλογές, βρισκόταν πίσω στις δημοσκοπήσεις.

 

Αν κάποιος, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mirror, είχε ποντάρει 5 λίρες τον Ιανουάριο, στη επιτυχία του Τραμπ, προσθέτοντας την τρελή νίκη της Λέστερ στην Premier League και την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, σήμερα θα είχε στην τράπεζα 15 εκατομμύρια λίρες, σχεδόν 17 εκατ. ευρώ.

 

Ναι ήταν χρονιά εκπλήξεων. Τον Μάιο η Λέστερ ξαναέγραψε την ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η μικρή τρομερή «Σταχτοπούτα» που μάγεψε όλους τους λάτρεις του ποδοσφαίρου,, υπό την καθοδήγηση του Κλαούντιο Ρανιέρι, έφτασε σε κάτι που ελάχιστοι μπορούσαν να φανταστούν εννέα μήνες νωρίτερα. Μόνο αυτό; Όχι, γιατί η Βρετανία, στις 24 Ιουνίου, επέλεξε το Brexit, την έξοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα άλλο απροσδόκητο τράνταγμα, πριν από το πρόσφατο, με την είσοδο του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Το αδύνατο έχει υλοποιηθεί μπροστά στα μάτια μας.

 

Τρεις ανατροπές: διαφορετικές στο ειδικό βάρος και την δυναμική τους, αλλά παρόμοιες στην έκπληξη που δημιούργησαν. Σε τέτοιο βαθμό που, εκπρόσωπος της Paddy Power, ανέφερε πως εάν κάποιος είχε αποφασίσει να στοιχηματίσει και στις τρεις, τώρα θα είχε βρεθεί με 17 εκατομμύρια ευρώ, στο πορτοφόλι του. Αδύνατο; Αν το 2016 μας έχει διδάξει κάτι, αυτό είναι ότι το αδύνατο δεν υπάρχει. Σε κάθε τομέα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ