Πώς βρέθηκε το όπλο στα χέρια του 18χρονου; Οι Γερμανοί συζητούν πλέον για ακόμη πιο αυστηρούς νόμους

Πώς βρέθηκε το όπλο στα χέρια του 18χρονου; Οι Γερμανοί συζητούν πλέον για ακόμη πιο αυστηρούς νόμους Facebook Twitter
3

«Πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά, εάν και σε ποια περίπτωση υπάρχει ανάγκη νομικής παρέμβασης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ στην εφημερίδα Bild της Κυριακής, με αφορμή το γεγονός ότι ακόμα δεν είναι σαφές πως περιήλθε το όπλο στην κατοχή του 18χρονου Ιρανογερμανού δράστη της πολύνεκρης επίθεσης στο Μόναχο. Οι υπάρχοντες νόμοι για τα όπλα και είναι ήδη πολύ αυστηροί στη Γερμανία, και θα πρέπει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο να γίνουν περαιτέρω βήματα με την επικείμενη ψήφιση της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας, πρόσθεσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

 

Ο Τόμας Ντε Μεζιέρ κάλεσε τον λαό σε επαγρύπνηση για να παρεμποδισθούν ανάλογες πράξεις βίας στο μέλλον. «Όταν πολίτες αλλάζουν, όταν εντοπίζονται ψυχικές αλλαγές ή ριζοσπαστικοποιούνται, τότε αυτό είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση για τις οικογένειές τους, τους φίλους, τους ιατρούς και ψυχοθεραπευτές τους. Σε περίπτωση τέτοιων ενδείξεων και αλλαγών, οι οποίες αποτελούν αιτία ανησυχίας, μπορεί και πρέπει να αναζητάται επαγγελματική βοήθεια, διότι τέτοιες εξελίξεις πολύ σύντομα υπερβαίνουν τις δυνάμεις του περιβάλλοντος του παθόντος», τόνισε ο Γερμανός υπουργός.

 

Ο ίδιος, μιλώντας στον πρώτο δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό (ARD), είπε ότι πρέπει να εξεταστούν επισταμένως τα συγκεκριμένα σχέδια της αστυνομίας. «Αντιλαμβάνομαι ότι οι πολίτες είναι ιδιαίτερα ταραγμένοι μετά τη Νίκαια, το Βίρτσμπουργκ και τώρα το Μόναχο. Είναι πολύ σημαντικό να αναλύσουμε την κάθε περίπτωση, να κατανοήσουμε τα αίτια και να εξαγάγουμε τα σωστά συμπεράσματα», προσέθεσε.

 

Επίσης, και ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ζήτησε με συνέντευξή του στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke (όπου ανήκουν μεταξύ άλλων οι εφημερίδες Βerliner Morgenpost, Hamburger Abendland, Westdeutsche Allegemeine Zeitung) καλύτερο έλεγχο της πώλησης όπλων. Ένας ευμετάβλητος, πολύ περισσότερο ένας ψυχικά ασθενής, όπως ο 18χρονος δράστης, δεν επιτρέπεται να έχει πρόσβαση σε όπλα, είπε ο αντικαγκελάριος. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε «να την περιορίσουμε και να την ελέγχουμε αυστηρά». Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός προσέθεσε επίσης ότι το κράτος και η κοινωνία θα πρέπει «να παρατηρούν και να παρεμβαίνουν, ιδίως στις περιπτώσεις νέων» όταν πρόκειται για ψυχικά ασταθείς ανθρώπους.

 

«Οι πολίτες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι οι πολιτικά υπεύθυνοι θα πράξουν ότι είναι δυνατόν για να τους προστατέψουν», δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ μετά την συνεδρίαση της κυβέρνησης στο Μόναχο. Ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός άφησε να εννοηθεί ότι θα διατεθούν μεγαλύτερα κονδύλια για την αστυνομία, τόσο για νέες θέσεις, όσο και για καλύτερο εξοπλισμό.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες - Γιατροί μιλούν για «ασφυξία»

Διεθνή / Ιράν: Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες - Γιατροί μιλούν για «ασφυξία»

Πολλοί από τους τραυματίες φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς, κυρίως στο κεφάλι και στα μάτια - Τουλάχιστον 50 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί και ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί
THE LIFO TEAM
Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Διεθνή / Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Η τραγωδία στο Crans-Montana αποκάλυψε σοβαρές αδυναμίες - Οι πολίτες διερωτώνται πώς απέτυχε ένα σύστημα που θεωρούνταν σχεδόν άψογο και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

«Δεν θέλουμε να γίνουμε Αμερικανοί, δεν θέλουμε να γίνουμε Δανοί, θέλουμε να είμαστε Γροιλανδοί» διαμηνύουν οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της χώρας
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Σίγουρα πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί οι νόμοι για τα όπλα αλλά να θυμόμαστε πάντα οτι στη Νίκαια δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιο όπλο και είχαμε περισσότερα θύματα
Οι γερμανοί σκέφτονται να επιβάλλουν πιο αυστηρούς νόμους για τα όπλα. Το "αμερικανικό" σκεπτικό θα ήταν ότι εάν τα θύματα είχαν και αυτά όπλα θα μπορούσαν να αμυνθούν.