Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο «μαέστρος της ειρήνης» καταδικάζει Χαμάς και πολιορκία της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο «μαέστρος της ειρήνης» καταδικάζει Χαμάς και πολιορκία της Γάζας Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ με καταγωγή από Ισραήλ και Αργεντινή καταδικάζει και τις δύο πλευρές στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ -γνωστός και ως ο «μαέστρος της ειρήνης»- χαρακτήρισε ως «σκανδαλώδες έγκλημα» την επίθεση της Χαμάς εναντίον του «ισραηλινού άμαχου πληθυσμού» το Σάββατο, ενώ παράλληλα καταδίκασε την πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας, που αποτελεί «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά σε μία ανακοίνωση, η οποία έχει αναρτηθεί στα αγγλικά σε πολλά social media «η επίθεση της Χαμάς εναντίον του άμαχου ισραηλινού πληθυσμού είναι ένα σκανδαλώδες έγκλημα που καταδικάζω έντονα». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το εύρος αυτής της ανθρώπινης τραγωδίας» δεν μετριέται μόνο «στις ζωές που χάθηκαν αλλά και στις συλλήψεις ομήρων, στα κατεστραμμένα σπίτια, στις ρημαγμένες κοινότητες».

Παράλληλα, ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ καταδίκασε «την ισραηλινή πολιορκία της Γάζας», μια «συλλογική τιμωρία που αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο εν λόγω μαέστρος είναι γνωστός εδώ και χρόνια για τη δέσμευσή του υπέρ της ειρήνης, ενώ έχει ιδρύσει από το 1999 την West-Eastern Divan Orchestra μαζί με τον Παλαιστινιοαμερικανό στοχαστή Έντουαρντ Σαΐντ. Στο συγκεκριμένο σχήμα συμμετέχουν μουσικοί από Ισραήλ, Αίγυπτο, Ιράν, Ιορδανία, Λίβανο και Παλαιστίνη, θέλοντας να δώσουν ένα μήνυμα στον πλανήτη υπέρ της ειρήνης.

Όπως σημείωσε, «ο Έντουαρντ Σαΐντ (σ.σ. πέθανε το 2003) και εγώ πιστεύαμε πάντα πως ο μοναδικός δρόμος για την ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη στηρίζεται στον ανθρωπισμό, τη δικαιοσύνη, την ισότητα και το τέλος της κατοχής, και όχι στη στρατιωτική δράση και έχω αυτή την πεποίθηση ακόμη περισσότερο σήμερα από ποτέ».

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς (...) εκφράζω την αλληλεγγύη μου στα θύματα και τις οικογένειές τους», καταλήγει η ανάρτηση του Μπάρενμποϊμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM