Την αποπομπή της Ρωσίας από την Interpol ζητούν ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Την αποπομπή της Ρωσίας από την Interpol ζητούν χώρες Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Αξιωματούχοι από ΗΠΑ, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία ζητούν από την Interpol να εξετάσει το ενδεχόμενο αναστολής πρόσβασης της Ρωσίας στα συστήματά της - που βοηθά 195 χώρες να μοιράζονται μεταξύ τους δεδομένα εγκλημάτων. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπουργός Μέρικ Γκάρλαντ καθώς και άλλοι αξιωματούχοι από τη λεγόμενη συμμαχία πληροφοριών “Five Eyes” ζήτησαν χθες από την Ιντερπόλ και την εκτελεστική της επιτροπή να «αποφασίσουν αυτήν την εβδομάδα την άμεση αναστολή πρόσβασης της Ρωσίας». 


Την περασμένη εβδομάδα και ο υπουργός δημόσιας ασφάλειας του Καναδά, Μάρκο Μεντισίνο ζήτησε να χάσει την πρόσβασή της στη διεθνή υπηρεσία η Ρωσία που «επέδειξε κραυγαλέα και κατάφωρη περιφρόνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους κανόνες δικαίου» επιτιθέμενη σε άλλο μέλος της Interpol, σημείωσε, προσθέτοντας πως η Ρωσία «συνειδητά υποβάθμισε τον κανόνα δικαίου το οποίο η Ιντερπόλ έχει ορκιστεί να τηρεί». 

«Οι ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν άμεση απειλή στην ασφάλεια ατόμων και τη διεθνή συνεργασία για την επιβολή του νόμου» αναφέρει το κοινό κάλεσμα που αναρτήθηκε στο Twitter. 


Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ