Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες εικόνες δείχνουν ρωσική στρατιωτική βάση στην κατεχόμενη Μαριούπολη

Η ρωσική στρατιωτική βάση στη Μαριούπολη Facebook Twitter
Φωτ: MAXAR
0

Μια μεγάλη στρατιωτική βάση στην Μαριούπολη κατασκευάζει η Ρωσία, φιλοδοξώντας να εδραιώσει την στρατιωτική της παρουσία στην πόλη-λιμάνι.

Δορυφορικές φωτογραφίες, που δημοσίευσε η Maxar, δείχνουν το νέο χτίσμα σε σχήμα «U», όπου στην οροφή διακρίνεται το κόκκινο, άσπρο και μπλε αστέρι του ρωσικού στρατού που γράφει: «Από τον ρωσικό στρατό στον λαό της Μαριούπολης».

Μαριουπολη Facebook Twitter
Η ρωσική στρατιωτική βάση / Φωτ: MAXAR

Εικόνες από το νεκροταφείο της Μαριούπολης φαίνεται να δείχνουν ότι επεκτείνεται. Ρωσικά στρατεύματα φέρονται να αφαιρούν πτώματα από κατεστραμμένα κτίρια τους τελευταίους μήνες και να τα μεταφέρουν για ταφή. Τον περασμένο μήνα, μια ανάλυση εικόνων που περιήλθαν στην κατοχή του BBC Panorama έδειξε ότι 1.500 νέοι τάφοι έχουν σκαφτεί στο νεκροταφείο.

Μαριουπολη Facebook Twitter
Το νεκροταφείο σε φωτογραφία που τραβήχτηκε τον Μάρτιο / Φωτ: MAXAR

Μαριουπολη Facebook Twitter
Η αποτύπωση του νεκροταφείου τον Νοέμβριο δείχνει νέους τάφους να ανοίγουν / Φωτ: MAXAR

Ένα μεγάλο «παραβάν» έχει επίσης ανεγερθεί γύρω από τα ερείπια του θεάτρου της πόλης, όπου πιστεύεται ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφού ήταν στόχος ρωσικών δυνάμεων σε πυραυλική επίθεση στις 18 Μαρτίου. Η επίθεση, την οποία η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε «ξεκάθαρο έγκλημα πολέμου» από τη Ρωσία, άφησε πίσω της συντρίμμια.

Μαριουπολη Facebook Twitter
Τα απομεινάρια του θεάτρου της Μαριούπολης μετά την πυραυλική επίθεση / Φωτ: MAXAR

Μαριουπολη Facebook Twitter
Τοποθέτησαν «παραβάν» γύρω από τα συντρίμμια/ Φωτ: MAXAR

Ουκρανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι μέχρι και το 90% των υποδομών της πόλης καταστράφηκε από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και οι νέες εικόνες δείχνουν ότι η Μόσχα έχει αρχίσει να κατεδαφίζει πολλά από τα κτίρια που είχαν απομείνει.

Μαριουπολη Facebook Twitter
Κατοικίες μετά από πυραυλικές επιθέσεις τον Μάρτιο/ Φωτ: MAXAR

Μαριουπολη Facebook Twitter
Οι νέες εικόνες δείχνουν ότι τα κατεστραμμένα κτίρια έχουν κατεδαφιστεί ενόψει της ανοικοδόμησης / Φωτ: MAXAR

Άλλες εικόνες δείχνουν τεράστιες ποσότητες οικοδομικών προμηθειών στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Κατά τη διάρκεια του ρωσικού βομβαρδισμού της Μαριούπολης, πολλοί πολίτες εθεάθησαν να περιμένουν έξω από το κέντρο για τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Μαριουπολη Facebook Twitter
Το εμπορικό κέντρο τον Μάρτιο / Φωτ: MAXAR

Μαριουπολη Facebook Twitter
Φωτ: MAXAR

Οι εικόνες έρχονται εν μέσω αναφορών ότι η Ρωσία ενισχύει σιγά-σιγά τις αμυντικές της θέσεις στη Μαριούπολη, καθώς οι ουκρανικές αντεπιθέσεις στα νότια και ανατολικά συνεχίζονται απειλώντας την ρωσική κυριαρχία της πόλης.

Με πληροφορίες BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ