Πίτσμπουργκ: Αθώος δηλώνει ο κατηγορούμενος για την πολύνεκρη επίθεση σε συναγωγή

Πίτσμπουργκ: Αθώος δηλώνει ο κατηγορούμενος για την πολύνεκρη επίθεση σε συναγωγή Facebook Twitter
EPA
0

Αθώος δήλωσε ο άνδρας που κατηγορείται ότι σκότωσε 11 πιστούς σε μια συναγωγή του Πίτσμπουργκ, στις 27 Οκτωβρίου. 

Ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή, ο Ρόμπερτ Μπάουερς επέμεινε πως είναι αθώος, παρά τα συντριπτικά σε βάρος του στοιχεία, την ώρα που η εβραϊκή κοινότητα κήδευε τρία από τα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης.


Ο 46χρονος οδηγήθηκε στον δικαστή Ρόμπερτ Μίτσελ στην Πενσιλβάνια, ντυμένος με την πορτοκαλί φόρμα των κρατουμένων και δεμένο το αριστερό χέρι του.


Ο κατηγορούμενος, επιβεβαίωσε ότι κατανοεί τις κατηγορίες σε βάρος του και ότι ορισμένες εξ αυτών επισύρουν την θανατική ποινή.

Κατόπιν δήλωσε αθώος, ζητώντας να δικαστεί από σώμα ενόρκων.


Σήμερα τελέστηκαν οι κηδείες του Σιλβάν Σιμόν 86 ετών και της συζύγου του Μπερνίς 84 ετών, που ήταν παντρεμένοι για σχεδόν 62 χρόνια.

Εκείνος ήταν συνταξιούχος λογιστής, εκείνη συνταξιούχος νοσηλεύτρια.


Για σήμερα είναι προγραμματισμένη και η κηδεία του Ρίτσαρντ Κότφριντ, ενός 65χρονου οδοντιάτρου.


Οι εισαγγελείς γνωστοποίησαν ότι θα επιδιώξουν την επιβολή της θανατικής καταδίκης για τον Μπάουερς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM