Πίτσμπουργκ: Αθώος δηλώνει ο κατηγορούμενος για την πολύνεκρη επίθεση σε συναγωγή

Πίτσμπουργκ: Αθώος δηλώνει ο κατηγορούμενος για την πολύνεκρη επίθεση σε συναγωγή Facebook Twitter
EPA
0

Αθώος δήλωσε ο άνδρας που κατηγορείται ότι σκότωσε 11 πιστούς σε μια συναγωγή του Πίτσμπουργκ, στις 27 Οκτωβρίου. 

Ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή, ο Ρόμπερτ Μπάουερς επέμεινε πως είναι αθώος, παρά τα συντριπτικά σε βάρος του στοιχεία, την ώρα που η εβραϊκή κοινότητα κήδευε τρία από τα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης.


Ο 46χρονος οδηγήθηκε στον δικαστή Ρόμπερτ Μίτσελ στην Πενσιλβάνια, ντυμένος με την πορτοκαλί φόρμα των κρατουμένων και δεμένο το αριστερό χέρι του.


Ο κατηγορούμενος, επιβεβαίωσε ότι κατανοεί τις κατηγορίες σε βάρος του και ότι ορισμένες εξ αυτών επισύρουν την θανατική ποινή.

Κατόπιν δήλωσε αθώος, ζητώντας να δικαστεί από σώμα ενόρκων.


Σήμερα τελέστηκαν οι κηδείες του Σιλβάν Σιμόν 86 ετών και της συζύγου του Μπερνίς 84 ετών, που ήταν παντρεμένοι για σχεδόν 62 χρόνια.

Εκείνος ήταν συνταξιούχος λογιστής, εκείνη συνταξιούχος νοσηλεύτρια.


Για σήμερα είναι προγραμματισμένη και η κηδεία του Ρίτσαρντ Κότφριντ, ενός 65χρονου οδοντιάτρου.


Οι εισαγγελείς γνωστοποίησαν ότι θα επιδιώξουν την επιβολή της θανατικής καταδίκης για τον Μπάουερς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM