ΠΓΔΜ: Για την ανεπαρκή διαχείριση στα σύνορα φταίει η κακή συνεργασία με την Ελλάδα

ΠΓΔΜ: Για την ανεπαρκή διαχείριση στα σύνορα φταίει η κακή συνεργασία με την Ελλάδα Facebook Twitter
Nikos Giakoumidis / SOOC
0

Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) δεν μπορεί να διαχειριστεί τον διογκούμενο αριθμό μεταναστών που εισέρχονται καθημερινά στο έδαφος της, έστω και αν αυτοί περνούν «τράνζιτ», καθώς οι δυνατότητες της είναι περιορισμένες, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μίτκο Τσάβκοβ, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η αστυνομία.


Σημειώνει ότι η χώρα του πρέπει να λάβει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντεπεξέλθει στα προβλήματα που προκύπτουν από το «μεταναστευτικό», ωστόσο το σημαντικότερο, όπως λέει, είναι η χάραξη μίας κοινής πολιτικής από την ΕΕ για τη συνολικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος.


Ο Μίτκο Τσάβκοβ, 52 χρονών, πριν αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εσωτερικών, τον Μάιο του 2015, στη θέση της Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα που υπέβαλε παραίτηση στον απόηχο του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών που ταλανίζει τη χώρα, ήταν αρχηγός της αστυνομίας της ΠΓΔΜ. Εκτιμά ότι η διασυνοριακή συνεργασία της χώρας του με την Ελλάδα σχετικά με την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών ήταν ανεπαρκής, με ευθύνη της Ελλάδας.


Πριν από μερικές ημέρες κάλεσε σε συνάντηση, στην Οχρίδα, τους ομολόγούς του της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και της Σερβίας, όχι όμως και της Ελλάδας με την οποία, όπως λέει, υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πάντως, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καλεί τον υπουργό της Ελλάδας να συμμετάσχει στη συνάντηση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM