Πέθανε το 14χρονο κορίτσι από τη Χιλή που ζητούσε άδεια για ευθανασία

Πέθανε το 14χρονο κορίτσι από τη Χιλή που ζητούσε άδεια για ευθανασία Facebook Twitter
2

Η 14χρονη κοπέλα που είχε νοσηλευτεί με κυστική ίνωση και πριν από λίγους μήνες είχε συγκινήσει όλο τον πλανήτη όταν ζήτησε από την Χιλιανή Πρόεδρο Μισέλ Βασελέ να της επιτρέψει να θέσει τέλος στη ζωή της, πέθανε χθες σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς της.

Σε ένα συγκινητικό βίντεο που όμως δίχασε την κοινή γνώμη, η Βαλεντίνα Μαουρέιρα είχε εκφράσει την επιθυμία να συναντηθεί με την πρόεδρο: «Ζητώ απεγνωσμένα να μιλήσω με την πρόεδρο επειδή κουράστηκα να ζω με αυτή την αρρώστια», αναφέρει στο βίντεο, προσθέτοντας: «Θέλω την έγκρισή της για να μου κάνουν την ένεση που θα με κοιμίσει για πάντα».

Ο πατέρας της, Φρέντυ Μαουρέιρα, είπε στουν δημοσιογράφους ότι η Βαλεντίνα πέθανε από επιπλοκές της ασθένειάς της, η οποία καταστρέφει τα πνευμόνια και άλλα όργανα, καθιστώντας δύσκολη την αναπνοή και δημιουργώντας μια σωρεία από άλλα συμπτώματα.

Πέθανε το 14χρονο κορίτσι από τη Χιλή που ζητούσε άδεια για ευθανασία Facebook Twitter

Η κόρη του "βοήθησε πολύ άλλα παιδιά που πεθαίναν" με το μήνυμά της, το οποίο είδαν χιλιάδες άτομα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, και δημοσιοποίησε το θέμα της ευθανασίας στη Χιλή, όπου απαγορεύεται από το νόμο, είπε ο πατέρας του κοριτσιού.

Η κυστική ίνωση (cystic fibrosis) είναι η πιο συχνή, παγκοσμίως, κληρονομική θανατηφόρος νόσος της λευκής φυλής, που προκαλείται από τη μετάλλαξη ενός γονιδίου. Σύμφωνα με την ελληνική εταιρεία της νόσου, εκτιμάται ότι περίπου 50-60 παιδιά το χρόνο γεννιούνται με κυστική ίνωση στην Ελλάδα ενώ το 4-5% του γενικού πληθυσμού θεωρείται ότι είναι φορέας του παθολογικού γονιδίου.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια