ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Πέταξε πάνω από το Ντουμπάι σαν «Iron Man»- Με jetpack, έφτασε στα 1.800 μ.

Πέταξε πάνω από το Ντουμπάι σαν «Iron Man»- Με jetpack, έφτασε στα 1.800 μ. Facebook Twitter
Δεν είναι ο Iron Man, αλλά ο Βινς Ρεφέ που πέταξε πάνω από το Ντουμπάι
0

Ο Βινς Ρεφέ, ο Γάλλος που έχει γίνει γνωστός για τις ριψοκίνδυνες επιδείξεις του, πέταξε πάνω από το Ντουμπάι, σαν άλλος Iron Man, με jetpack.

Ο Ρεφέ και οι συνεργάτες του, γνωστοί ως Jetmen, οργάνωσαν μια αεροπορική επίδειξη με ιλιγγιώδη ταχύτητα, που κόβει την ανάσα. Με τη βοήθεια ενός jetpack και φτερών από ανθρακονήματα, έφτασε σε ύψος 1.800 μέτρων. Θεωρείται ότι είναι ο πρώτος που κατάφερε κάτι τέτοιο.

«Πετύχαμε άλλη μια παγκόσμια πρώτη με την 100% αυτόνομη ανθρώπινη πτήση. Απογειωθήκαμε από το έδαφος και φτάσαμε σε ύψος έως 1.800 μέτρων», ανέφερε ανάρτηση στο Twitter. Τα φτερά στον εξοπλισμό του Ρεφέ έχουν τέσσερις μίνι κινητήρες αεριώθησης ενώ το jetpack μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες έως και 400 χιλιόμετρα την ώρα.

 

«Είναι το αποτέλεσμα εξαιρετικά σχολαστικής ομαδικής δουλειάς, που κάθε μικρό βήμα γεννά τεράστια αποτελέσματα. Τα πάντα ήταν προγραμματισμένα και είναι ενθουσιασμένος με την πρόοδο που κάναμε», δήλωσε ο Ρεφέ, που ήδη έχει θέσει τον επόμενο στόχο.

«Ένας από τους επόμενους στόχους είναι η προσγείωση στο έδαφος έπειτα από πτήση σε υψόμετρο, χωρίς την ανάγκη αλεξίπτωτου. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό», είπε.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Διεθνή / Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Η νέα αποκάλυψη περί εξωγήινων έχει τα πάντα: μια φαινομενικά έγκυρη πηγή αποκαλύπτει μυστικά για μια κυβερνητική επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει το κοινό στο σκοτάδι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να την υποστηρίζει.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ