Πέντε ήταν οι τρομοκράτες της επίθεσης στο Ναϊρόμπι

Πέντε ήταν οι τρομοκράτες της επίθεσης στο Ναϊρόμπι Facebook Twitter
EPA
0

Πέντε ήταν σύμφωνα με ανακοίνωση των Αστυνομικών Αρχών της Κένυας, οι τρομοκράτες που εξαπέλυσαν επίθεση σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Ναϊρόμπι. 

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, Τζόζεφ Μπόινετ «Ήταν πέντε τρομοκράτες και όλοι είναι νεκροί».

Σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε η αστυνομία, ο πρώτος από τους δράστες ήταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κατά την έναρξη της επιχείρησης. Δύο συνεργοί του σκοτώθηκαν την Τρίτη και οι άλλοι δύο σήμερα τα ξημερώματα.

 Ο Μπόινετ είπε ότι ακόμη είναι σε εξέλιξη η έρευνα στον χώρο του ξενοδοχείου και ότι ομάδες πυροτεχνουργών θα εξουδετερώσουν τυχόν χειροβομβίδες ή άλλες εκρηκτικές ύλες που δεν έχουν εκραγεί. Κάλεσε μάλιστα τους κατοίκους να μην πανικοβληθούν αν ακούσουν εκρήξεις από την περιοχή αυτή.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό, στην επίθεση αυτή, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η εξτρεμιστική, ισλαμιστική οργάνωση των Σεμπάμπ της Σομαλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM