«Γονατίζω στους δρόμους της Μιανμάρ και λέω σταματήστε τη βία» ήταν η ύστατη έκκληση που απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη χώρα.

 

Ο ποντίφικας έκανε την έκκληση κατά της βίας, που ασκείται από τις δυνάμεις του πραξικοπήματος στη Μιανμάρ. στο τέλος της καθιερωμένης προσευχής του, που πραγματοποιήθηκε χωρίς κοινό στο Βατικανό λόγω των περιορισμών του COVID-19.

 

Περισσότεροι από 180 διαδηλωτές έχουν ήδη σκοτωθεί στη Μιανμάρ καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να συντρίψουν ένα κύμα διαδηλώσεων στη χώρα.

 

«Για άλλη μια φορά και με μεγάλη λύπη αισθάνομαι την επείγουσα ανάγκη να μιλήσω για τη δραματική κατάσταση στη Μιανμάρ, όπου πολλοί άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς νέοι, χάνουν τη ζωή τους για να προσφέρουν ελπίδα στη χώρα τους», είπε ο πάπας.

 

Παραθέτοντας συμβολικά την κίνηση των διαδηλωτών στην Μιανμάρ που γονατίζουν στους δρόμους είπε «Γονατίζω στους δρόμους της Μιανμάρ και λέω σταματήστε τη βία». Ανοίγω τα χέρια μου και λέω «Αφήστε τον διάλογο να επικρατήσει» κατέληξε ο πάπας.

 

Ο ποντίφικας, που είχε επισκεφτεί τη Μιανμάρ το 2017, ολοκλήρωσε την έκκλησή του λέγοντας πως «Το αίμα δεν επιλύει τίποτα. Ο διάλογος πρέπει να επικρατήσει».

 

Με πληροφορίες του Reuters