Πάπας Φραγκίσκος: «Γονατίζω στους δρόμους της Μιανμάρ και λέω σταματήστε η βία»

Πάπας Φραγκίσκος: «Γονατίζω στους δρόμους της Μιανμάρ και ζητώ να σταματήσει η βία» Facebook Twitter
EPA/Αρχείο
0

«Γονατίζω στους δρόμους της Μιανμάρ και λέω σταματήστε τη βία» ήταν η ύστατη έκκληση που απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη χώρα.

Ο ποντίφικας έκανε την έκκληση κατά της βίας, που ασκείται από τις δυνάμεις του πραξικοπήματος στη Μιανμάρ. στο τέλος της καθιερωμένης προσευχής του, που πραγματοποιήθηκε χωρίς κοινό στο Βατικανό λόγω των περιορισμών του COVID-19.

Περισσότεροι από 180 διαδηλωτές έχουν ήδη σκοτωθεί στη Μιανμάρ καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να συντρίψουν ένα κύμα διαδηλώσεων στη χώρα.

«Για άλλη μια φορά και με μεγάλη λύπη αισθάνομαι την επείγουσα ανάγκη να μιλήσω για τη δραματική κατάσταση στη Μιανμάρ, όπου πολλοί άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς νέοι, χάνουν τη ζωή τους για να προσφέρουν ελπίδα στη χώρα τους», είπε ο πάπας.

Παραθέτοντας συμβολικά την κίνηση των διαδηλωτών στην Μιανμάρ που γονατίζουν στους δρόμους είπε «Γονατίζω στους δρόμους της Μιανμάρ και λέω σταματήστε τη βία». Ανοίγω τα χέρια μου και λέω «Αφήστε τον διάλογο να επικρατήσει» κατέληξε ο πάπας.

Ο ποντίφικας, που είχε επισκεφτεί τη Μιανμάρ το 2017, ολοκλήρωσε την έκκλησή του λέγοντας πως «Το αίμα δεν επιλύει τίποτα. Ο διάλογος πρέπει να επικρατήσει».

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM
Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM