Πάνω από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο

Δελφίνια Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Περισσότερα από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας, καθώς οι θερμοκρασίες των υδάτων αυξάνονται κατακόρυφα.

Σύμφωνα με αναφορές από την περιοχή περισσότερα από 100 δελφίνια έχασαν τη ζωή τους στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου της Βραζιλίας την τελευταία εβδομάδα, καθώς η περιοχή παλεύει με μια σοβαρή ξηρασία. Ειδικοί προειδοποιούν ότι κι άλλα πολλά δελφίνια θα μπορούσαν να πεθάνουν σύντομα αν οι θερμοκρασίες του νερού παραμείνουν υψηλές.

Το Ινστιτούτο Μαμιράουα, μια ερευνητική ομάδα του υπουργείου Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Βραζιλίας, δήλωσε ότι δύο ακόμη νεκρά δελφίνια βρέθηκαν τη Δευτέρα στην περιοχή γύρω από τη λίμνη Τέφε, η οποία αποτελεί κομβικό σημείο για τα θηλαστικά και τα ψάρια της περιοχής. Χιλιάδες ψάρια έχουν επίσης πεθάνει, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες του νερού είναι η πιο πιθανή αιτία των θανάτων στους υδροβιότοπους της περιοχής. Οι θερμοκρασίες από την περασμένη εβδομάδα έχουν ξεπεράσει τους 39 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της λίμνης Τέφε.

Διερεύνηση των θανάτων των δελφινιών 

Το Ινστιτούτο Διατήρησης Βιοποικιλότητας Τσίκο Μέντες της βραζιλιάνικης κυβέρνησης, το οποίο διαχειρίζεται τις περιοχές, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έστειλε ομάδες κτηνιάτρων και ειδικών σε υδρόβια θηλαστικά για να διερευνήσουν τους θανάτους.

«Υπήρχαν περίπου 1.400 δελφίνια των ποταμών στη λίμνη Τεφέ», δήλωσε η Μίριαμ Μαρμοντέλ, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Μαμιράουα. «Μέσα σε μία εβδομάδα έχουμε ήδη χάσει περίπου 120, τα οποία θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το 5% έως 10% του πληθυσμού», δήλωσε η Marmontel.

Ο κυβερνήτης του Αμαζονίου, Γουίλσον Λίμα, κήρυξε την Παρασκευή κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ξηρασίας. Ο Νίξον Μαρέιρα, δήμαρχος της Τέφε, μιας πόλης 60.000 κατοίκων, δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να παραδώσει τρόφιμα απευθείας σε ορισμένες απομονωμένες κοινότητες επειδή τα ποτάμια είναι στεγνά.

Ο Άγιαν Φλάισμαν, συντονιστής γεωχωρικών εφαρμογών στο Ινστιτούτο Μαμιράουα, υπογράμμισε ότι η ξηρασία είχε σημαντικές επιπτώσεις στις παραποτάμιες κοινότητες στην περιοχή του Αμαζονίου. «Πολλές κοινότητες απομονώνονται, χωρίς πρόσβαση σε καλής ποιότητας νερό, χωρίς πρόσβαση στο ποτάμι, το οποίο είναι το κύριο μέσο μεταφοράς τους», δήλωσε. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι θερμοκρασίες του νερού αυξήθηκαν από 32 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή σε σχεδόν 38 την Κυριακή.

Με πληροφορίες από Associated Press και Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM