Πάνω από 1 στις 10 νέες γυναίκες στη Βρετανία αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες ή bisexual - «Τάση αποδοχής»

Πάνω από 1 στις 10 νέες γυναίκες στη Βρετανία αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες ή bisexual - «Τάση αποδοχής» Facebook Twitter
0

Πάνω από μία στις δέκα νεαρές γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες, γκέι, μπάι ή άλλο, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς που σημαίνει πως πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι ορίζουν εαυτούς μ'αυτόν τον τρόπο. 

Εκ των γυναικών ηλικίας 16-24 ετών, το 11,4 δήλωσε λεσβία, γκέι ή bisexual βάσει της ετήσιας καταγραφής πληθυσμού από την Υπηρεσία Στατιστικής. Είναι η πρώτη φορά από την αρχή της συγκεκριμένης έρευνας, το 2014, που το ποσοστό σπάει το «φράγμα» του 10%. 

Το 2014, μόλις 3,1% των νέων γυναικών αυτοπροσδιορίζονταν έτσι, λιγότερες από τους νεαρούς άνδρες τους οποίους πλέον ξεπερνούν. 

Ωστόσο, το ποσοστό πέφτει αισθητά μετά την ηλικία των 24 χρόνων, καθώς στις ηλικίες 25-34 μειώνεται στο 2% και κάτω από 1% στις ηλικίες μετά τα 34. 

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν μια επιταχυνόμενη τάση δεκτικότητας και ειλικρίνειας μεταξύ των ανθρώπων άνω των 16 ετών για τη σεξουαλική τους ταυτότητα και έρχονται λίγο αφότου ο Τζέικ Ντάνιελς έγινε ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έκανε coming out μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες. 

Οι αριθμοί δείχνουν πως το ποσοστό των ανθρώπων κάθε φύλου στο Ηνωμένο Βασίλειου που αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες, γκέι ή μπαισέξουαλ σχεδόν διπλασιάστηκε σε διάστημα έξι χρόνων. 

Σύμφωνα με την έκθεση, 1,65 εκατομμύρια άνθρωποι αναγνωρίζονται ως λεσβίες, γκέι ή μπαϊσέξουαλ, με ακόμη 350.000 να λένε «άλλο», κάτι που ισοδυναμεί με πάνω από 800.000 άτομα άνω των 16 χρόνων από το 2014 που αυτοαναγνωρίζονται με αυτόν τον τρόπο. 

Με πληροφορίες από Guardian
 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM