Πανικός στο Ritz στο Παρίσι - Εισέβαλαν με τσεκούρια στο ξενοδοχείο και έφυγαν με κοσμήματα αξίας 4,5 εκατ. ευρώ

Πανικός στο Ritz στο Παρίσι - Εισέβαλαν με τσεκούρια στο ξενοδοχείο και έφυγαν με κοσμήματα αξίας 4,5 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
0

Πέντε άνδρες οπλισμένοι με τσεκούρια και μαχαίρια εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Ritz στο κεντρικό Παρίσι την Τετάρτη και έφυγαν λίγο αργότερα με κοσμήματα αξίας 4,5 εκατ. ευρώ.

Η γαλλική αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τρεις από τους ληστές χρησιμοποιώντας τέιζερ. Οι υπόλοιποι διέφυγαν από την πίσω πόρτα με ένα σκούτερ.

Οι ντετέκτιβ λένε ότι οι άνδρες μπήκαν στο Ritz στην οδό Cambon, κοντά στην Place Vendôme, γύρω στις 6:30 μμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασαν διάφορες βιτρίνες στο εσωτερικό του ξενοδοχείου με τα τσεκούρια και άρπαξαν τα κοσμήματα.

Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι το προσωπικό στο μπαρ του ξενοδοχείου Hemingway είπε στους τρομοκρατημένους επισκέπτες να πέσουν στο πάτωμα ενώ κάποιοι έτρεξαν να κρυφτούν στην κουζίνα του ξενοδοχείου.

Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι έπεσαν τουλάχιστον 10 πυροβολισμοί και οι επισκέπτες του ξενοδοχείου είπαν ότι ένας εργαζόμενος του Ritz τραυματίστηκε.

Ωστόσο, η γαλλική αστυνομία δήλωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ένας αστυνομικός δήλωσε ότι η ακριβής αξία των κοσμημάτων που εκλάπησαν στην ληστεία δεν ήταν γνωστή, αλλά θεωρήθηκε ότι ήταν αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε ότι οι τρεις συλληφθέντες ύποπτοι ήταν γνωστοί στην αστυνομία.

Ο Γάλλος συγγραφέας Frédéric Beigbeder ήταν μεταξύ των επισκεπτών που έπιναν στο μπαρ Hemingway τη στιγμή της επίθεσης. Είπε στους δημοσιογράφους ότι έτρεξε να βρει καταφύγιο στο υπόγειο.

Το Ritz ανήκει στον Αιγύπτιο επιχειρηματία Mohamed Al Fayed.  Η ασφάλεια αυξήθηκε μέσα και γύρω από το Place Vendôme το 2014 μετά από μια σειρά κλοπών σε πολυτελή καταστήματα και κοσμηματοπωλεία της περιοχής.

Η πιο πρόσφατη κλοπή κοσμημάτων στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016, όταν ληστές εισέβαλαν στη βίλα της Κιμ Καρντάσιαν και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Η ΕΕ θέλει να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης - Ωστόσο, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν λάβει υπόψη την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση νερού που απαιτεί ο τομέας αυτός.
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Διεθνή / Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 200 δισ. ευρώ από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέσω επενδύσεων υψηλότερου ρίσκου, αποφεύγοντας τη νομική σύγκρουση της κατάσχεσης και ενισχύοντας την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική απειλή
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν: Πρωτοφανής συντονισμός Μυστικών Υπηρεσιών και τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς το Ισραήλ εισχώρησε στο Ιράν: Οι Μυστικές Υπηρεσίες, η τεχνολογία, οι «μεταμφιέσεις»

Απόρρητες τηλεφωνικές επικοινωνίες, hack σε τηλέφωνα, δορυφορικές εικόνες και εξελιγμένοι αλγόριθμοι δημιούργησαν μια «τράπεζα στόχων» που επέτρεψε ταυτόχρονες ακριβείς επιθέσεις κατά στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Ρήγμα στον Λευκό Οίκο: Η οργή Τραμπ για την Τούλσι Γκαμπάρντ και οι προειδοποιήσεις για πυρηνικό πόλεμο με Ιράν

Διεθνή / Νέα ρήξη στον Λευκό Οίκο: Οργή Τραμπ για την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Γκαμπάρντ για τα πυρηνικά του Ιράν

Η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τούλσι Γκαμπάρντ προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με το Ιράν, προκαλώντας ένταση στον Λευκό Οίκο - Πώς αντιδρά ο Τραμπ και τι σημαίνει για τη στρατηγική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
LIFO NEWSROOM
Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Διεθνή / Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Οι σύμμαχοι του Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούτι, εμφανίζονται αδρανείς μετά τις ισραηλινές επιθέσεις - Πώς οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν στη Μέση Ανατολή και τι φοβούνται οι ιρανικές παραστρατιωτικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση στο Ιράν, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ και τις διεθνείς διπλωματικές κινήσεις
LIFO NEWSROOM