Πανικός στο Ritz στο Παρίσι - Εισέβαλαν με τσεκούρια στο ξενοδοχείο και έφυγαν με κοσμήματα αξίας 4,5 εκατ. ευρώ

Πανικός στο Ritz στο Παρίσι - Εισέβαλαν με τσεκούρια στο ξενοδοχείο και έφυγαν με κοσμήματα αξίας 4,5 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
0

Πέντε άνδρες οπλισμένοι με τσεκούρια και μαχαίρια εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Ritz στο κεντρικό Παρίσι την Τετάρτη και έφυγαν λίγο αργότερα με κοσμήματα αξίας 4,5 εκατ. ευρώ.

Η γαλλική αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τρεις από τους ληστές χρησιμοποιώντας τέιζερ. Οι υπόλοιποι διέφυγαν από την πίσω πόρτα με ένα σκούτερ.

Οι ντετέκτιβ λένε ότι οι άνδρες μπήκαν στο Ritz στην οδό Cambon, κοντά στην Place Vendôme, γύρω στις 6:30 μμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασαν διάφορες βιτρίνες στο εσωτερικό του ξενοδοχείου με τα τσεκούρια και άρπαξαν τα κοσμήματα.

Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι το προσωπικό στο μπαρ του ξενοδοχείου Hemingway είπε στους τρομοκρατημένους επισκέπτες να πέσουν στο πάτωμα ενώ κάποιοι έτρεξαν να κρυφτούν στην κουζίνα του ξενοδοχείου.

Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι έπεσαν τουλάχιστον 10 πυροβολισμοί και οι επισκέπτες του ξενοδοχείου είπαν ότι ένας εργαζόμενος του Ritz τραυματίστηκε.

Ωστόσο, η γαλλική αστυνομία δήλωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ένας αστυνομικός δήλωσε ότι η ακριβής αξία των κοσμημάτων που εκλάπησαν στην ληστεία δεν ήταν γνωστή, αλλά θεωρήθηκε ότι ήταν αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε ότι οι τρεις συλληφθέντες ύποπτοι ήταν γνωστοί στην αστυνομία.

Ο Γάλλος συγγραφέας Frédéric Beigbeder ήταν μεταξύ των επισκεπτών που έπιναν στο μπαρ Hemingway τη στιγμή της επίθεσης. Είπε στους δημοσιογράφους ότι έτρεξε να βρει καταφύγιο στο υπόγειο.

Το Ritz ανήκει στον Αιγύπτιο επιχειρηματία Mohamed Al Fayed.  Η ασφάλεια αυξήθηκε μέσα και γύρω από το Place Vendôme το 2014 μετά από μια σειρά κλοπών σε πολυτελή καταστήματα και κοσμηματοπωλεία της περιοχής.

Η πιο πρόσφατη κλοπή κοσμημάτων στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016, όταν ληστές εισέβαλαν στη βίλα της Κιμ Καρντάσιαν και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM