Το φουτουριστικό σκάφος που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Το πανάκριβο φουτουριστικό σκάφος που δεν μοιάζει με κανένα άλλο Facebook Twitter
Πηγή:Courtesy Lazzarini.
0

Το ομολογουμένως καινοτόμο σκάφος των 69 μέτρων που σχεδίασε η «Lazzarini Design Studio», θα κοστίζει 69 εκατομμύρια ευρώ. Αν και δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη αναζητά ήδη τον άνθρωπο που θα το παραγγείλει. 

Το πολυτελές σκάφος που φέρει το όνομα «Shape» θα λειτουργεί αποκλειστικά με καθαρή ενέργεια ενώ διαθέτει ένα τεράστιο κενό άνοιγμα στο σκαρί του δημιουργώντας ένα σχήμα που είναι «βγαλμένο από το μέλλον» δημιουργώντας ένα πραγματικά μοναδικό design. 

Το πανάκριβο φουτουριστικό σκάφος που δεν μοιάζει με κανένα άλλο Facebook Twitter
Πηγή: Courtesy Lazzarini.

Το κενό στο κέντρο του σκαριού φτιάχνει ένα κατάστρωμα το οποίο είναι προσβάσιμο μέσω πόρτας. Παράλληλα, το εν λόγω κατάστρωμα διαθέτει σκαλοπατάκια που οδηγούν στη θάλασσα καθιστώντας τον χώρο ιδανικό για να τοποθετηθούν ξαπλώστρες για στιγμές χαλάρωσης.

Εν τω μεταξύ, το πάνω κατάστρωμα του σκάφους είναι εξοπλισμένο με πισίνα που διαθέτει γυάλινο πάτο, προσφέροντας στους κολυμβητές μια υπέροχη θέα στον ανοιχτό χώρο από κάτω.

Το σαλόνι, που βρίσκεται στο πίσω μέρος της υπερκατασκευής, αποτελείται από έξι σουίτες, με χώρο για έως και 12 άτομα.

Το υπερπολυτελές Shape θα είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα προώθησης που τροφοδοτείται από υδρογόνο και θα λειτουργεί εξ ολοκλήρου με καθαρή ενέργεια. Παράλληλα, ηλιακά πάνελ στο πάνω κατάστρωμα θα χρησιμοποιηθούν για τη φόρτιση όλων των ενσωματωμένων συστημάτων.

Το πανάκριβο φουτουριστικό σκάφος που δεν μοιάζει με κανένα άλλο Facebook Twitter
Πηγή:Courtesy Lazzarini.

Παρόλο που το συγκεκριμένο σκάφος εξακολουθεί να είναι «στα χαρτιά», η Lazzarini εκτιμά ότι ο πρωτότυπος σχεδιασμός θα τραβήξει την προσοχή πολλών μεσιτών. 

Στο ενδεχόμενο παραγγελίας του Shape, αναμένεται να χρειαστούν περίπου 20 μήνες για την κατασκευή του σύμφωνα με τους σχεδιαστές. 

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του παγκρέατος: Ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση θεραπείας μετά από επιστημονική ανακάλυψη

Τech & Science / Καρκίνος του παγκρέατος: Ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση θεραπείας μετά από επιστημονική ανακάλυψη

Ελπίδα για νέες θεραπείες για τον καρκίνο του παγκρέατος αφού οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η εξάπλωση της νόσου υποβοηθάται από απενεργοποίηση μορίων σε βασικά γονίδια
LIFO NEWSROOM