Πακιστάν: Ζήτησαν από τους πολίτες να πίνουν λιγότερο τσάι- Για να βοηθήσουν την οικονομία

Πακιστάν: Ζήτησαν από τους πολίτες να πίνουν λιγότερο τσάι- Για να βοηθήσουν την οικονομία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Έκκληση στους πολίτες του Πακιστάν να πίνουν λιγότερο τσάι έκανε υπουργός, προκειμένου να αντέξει η οικονομία της χώρας, που είναι αντιμέτωπη με την εκτίναξη του πληθωρισμού. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αχσάν Ικμπάλ δήλωσε ότι οι Πακιστανοί θα μπορούσαν να μειώσουν την κατανάλωση τσαγιού κατά «μία ή δύο κούπες» την ημέρα, καθώς οι εισαγωγές ενισχύουν τις οικονομικές πιέσεις. 

«Το τσάι εισάγεται με δάνειο», τόνισε και πρότεινε επίσης οι επιχειρήσεις να κλείνουν νωρίτερα, για την εξοικονόμηση ρεύματος. Πολλοί χρήστες των social media στο Πακιστάν χλεύασαν την έκκληση του υπουργού, σχολιάζοντας ότι η μείωση κατανάλωσης τσαγιού δεν θα βοηθήσει να μειωθούν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. 

Το Πακιστάν είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγές τσαγιού στον κόσμο και το 2020 έκανε αγορές που η αξία τους ξεπερνούσε τα 640 εκατομμύρια δολάρια. Η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα εδώ και μήνες, κάτι που έχει οδηγήσει στην αύξηση των τιμών των τροφίμων και των καυσίμων. Στο μεταξύ, μειώνονται ραγδαία τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος. 

Τον προηγούμενο μήνα απαγορεύθηκε η εισαγωγή μη απαραίτητων και πολυτελείας αγαθών, προκειμένου «να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός που έχει εκτοξευθεί, να σταθεροποιηθούν τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος, να ενισχυθεί η οικονομία και να μειωθεί η εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές». 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ινδές σύζυγοι επιτρέπεται να παρακολουθήσουν πορνό, αποφάνθηκε δικαστήριο

Διεθνή / Οι Ινδές σύζυγοι επιτρέπεται να παρακολουθήσουν ερωτικές ταινίες, αποφάνθηκε δικαστήριο

Μια γυναίκα «διατηρεί την ατομικότητά της» ακόμη και μέσα στο γάμο της και η «θεμελιώδης ατομική και γυναικεία ταυτότητά της δεν συνδέεται με την ιδιότητά της ως συζύγου», σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Εκρέμ Ιμάμογλου: Συγκεντρώσεις για δεύτερη ημέρα στην Τουρκία - Έριξαν πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα

Διεθνή / Εκρέμ Ιμάμογλου: Συγκεντρώσεις για δεύτερη ημέρα στην Τουρκία - Η αστυνομία έριξε πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα

Οι αστυνομικοί ήθελαν να εμποδίσουν μία ομάδα νεαρών διαδηλωτών που επιχειρούσε να κατευθυνθεί προς την πλατεία Ταξίμ - Η πρώτη αντίδραση Ερντογάν μετά τη σύλληψη
LIFO NEWSROOM
Διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου συγκρούστηκαν με την ισραηλινή αστυνομία

Διεθνή / Διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου συγκρούστηκαν με την ισραηλινή αστυνομία

Οι διαδηλώσεις έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης, οι οποίες ξεκίνησαν το 2022 λόγω των προσπαθειών περιορισμού της δικαστικής εξουσίας
LIFO NEWSROOM