No.1

Πακιστάν: Τουλάχιστον 10 νεκροί και πάνω από 60 τραυματίες σε έκρηξη στη Λαχόρη

Πακιστάν: Τουλάχιστον 10 νεκροί και πάνω από 60 τραυματίες σε έκρηξη στη Λαχόρη Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 60 τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε εν μέσω ενός πλήθους διαδηλωτών μπροστά στο κτίριο της τοπικής Βουλής στη Λαχόρη του Πακιστάν σήμερα, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της αγγλόφωνης εφημερίδα «Dawn» και το τηλεοπτικό δίκτυο Dubya, που εκπέμπει στη γλώσσα Ουρντού, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν η έκρηξη έπληξε μια διαδήλωση στην οποία είχαν καλέσει ενώσεις εργαζομένων στη χημική και τη φαρμακευτική βιομηχανία του Πακιστάν.

Η «Dawn» ανέφερε ότι την επίθεση διέπραξε ένας βομβιστής-καμικάζι που επέβαινε σε μοτοσικλέτα και ότι η έκρηξη έγινε έξω από την τοπική βουλή του κρατιδίου Πουντζάμπ.

«Όπως φαίνεται επρόκειτο για μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι, αλλά η αστυνομία ερευνά ακόμη για να εξακριβωθεί» η αιτία της έκρηξης, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Πουντζάμπ, ο Ναγιάμπ Χάιντερ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 60 τραυματίες.

Η «Dawn» αναφέρει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή και ότι έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις του στρατού. Ανάμεσα στα θύματα φέρεται να είναι ένας πρώην ανώτερος αξιωματικός της τροχαίας.

Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης Τζαμαάτ ουρ Άχραρ, μιας οργάνωσης που ανήκει στο Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με τηλεφώνημά του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για μια βομβιστική επίθεση πέρυσι το Πάσχα, όταν πάνω από 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα δημόσιο πάρκο.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ δήλωσε ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις δεν θα κάμψουν την αποφασιστικότητα των αρχών της χώρας να συνεχίσει τη μάχη εναντίον του εξτρεμισμού.

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη μέχρι να απελευθερωθεί ο λαός μας από αυτό το καρκίνωμα και να πάρουμε εκδίκηση για αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για εμάς», τόνισε ο Σαρίφ σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM